Βραζιλία: Φοιτητής είχε τέσσερις μέρες σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι του

Μία σφαίρα στο κεφάλι του είχε ένας Βραζιλιάνος φοιτητής, ο οποίος παρόλα αυτά δεν φάνηκε να πτοείται και για τέσσερις ημέρες διασκέδασε στα κλαμπ της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Facio, έναν 21χρονο Βραζιλιάνο φοιτητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, είδε να τρέχει αίμα από το κεφάλι του, πιστεύοντας πως χτυπήθηκε από μια πέτρα. Έτσι, αφού σταμάτησε γρήγορα η αιμορραγία, ο ίδιος συνέχισε να απολαμβάνει το πάρτι, περνώντας τις επόμενες ημέρες με φίλους, διασκεδάζοντας και κολυμπώντας.

propoli

Η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του ήρθε στο φως μόνο όταν ο Facio ζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω σπασμών στο δεξί του χέρι. Μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε τη σοκαριστική αλήθεια: Μια σφαίρα είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλό του. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε σε μια επείγουσα δίωρη επέμβαση για τη διάσωση της ζωής του, την οποία ακολούθησαν δύο ημέρες στην εντατική.

Ο νευροχειρουργός Flavio Falcometa, ο οποίος χειρούργησε τον Facio, υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Μέρος της σφαίρας διαπέρασε τον εγκέφαλό του, προκαλώντας συμπίεση στην περιοχή αυτή και οδηγώντας σε ακούσιες κινήσεις του χεριού του», εξήγησε ο Falcometa. Σημείωσε επίσης ότι η θέση της σφαίρας ήταν επικίνδυνα κοντά στο να προκαλέσει πιο σοβαρή βλάβη, όπως παράλυση ενός χεριού ή της μιας πλευράς του σώματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ιατρική ομάδα είναι αισιόδοξη για την ανάρρωση του Facio, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να επανέλθει στην κανονική του ζωή μέσα σε 20 έως 30 ημέρες.

Δείτε επίσης: Σε 25 περιοχές του Βελγίου εντοπίστηκε το κουνούπι τίγρης

Loading