Δύο βρετανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι Co-operative και Morrisons, αφαίρεσαν από τα ράφια τους τη ρωσική βότκα ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
«Σε απάντηση στην εν εξελίξει εισβολή στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις και ως ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε την πώληση ρωσικής βότκας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Co-op, της έβδομης μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίσας σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του κλάδου.
Η βότκα Russian Standard σταματά να διατίθεται προς πώληση άμεσα, καθώς «διατίθεται ανοιχτά στην αγορά ως ρωσική» και παράγεται στη χώρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ένας εκπρόσωπος της Morrisons είπε ότι και αυτή η αλυσίδα διέκοψε την πώληση της Russian Standard.
Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco δήλωσε ότι ακολουθεί τους κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τις συναλλαγές με τη Ρωσία.
Πηγή: skai.gr
Δείτε επίσης: Μπήκαν στην Ενεργκοντάρ τα ρωσικά άρματα
- Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο: Η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους τους Έλληνες
- Θλίψη στον ελληνικό πολιτισμό: Έφυγε η Μαίρη Λίντα, η εμβληματική φωνή του λαϊκού τραγουδιού
- Αθήνα: Ο Δακτύλιος πλησιάζει στο τέλος της εφαρμογής του για το καλοκαίρι
- Δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας στον δήμο Γρεβενών από τον Ν. Παπαθανάση
- Π. Μαρινάκης: «Δεν αλλάζουμε ταυτότητα για την καρέκλα»
![]()
