Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έσπασε νέα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία, με έναν άνθρωπο στους 20 να έχει προσβληθεί και έναν άνθρωπο στους 10 στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα
Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών (ONS), που βασίζεται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από την Covid–19 την τελευταία εβδομάδα του 2021, για έναν πληθυσμό 67 εκατομμυρίων κατοίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ένας στους 15 έχει μολυνθεί στην Αγγλία, ένας στους 20 στη Σκωτία και την Ουαλία και ένας στους 25 στη Βόρεια Ιρλανδία.
Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το εύρος του κύματος μολύνσεων που πλήττει τη Βρετανία, ωθώντας εκατομμύρια Βρετανούς να τεθούν σε απομόνωση κατά τη διάρκεια των εορτών και διαταράσσοντας τη λειτουργία πολλών τομέων, από τις μεταφορές έως τα σχολεία.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Με κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
- Πέτρος Παππάς: «Να μη μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς κολυμβητικές υποδομές – Απαιτείται σχέδιο πριν κλείσει το Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου»
- Ξεκινά απόψε το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με τον «Δράκο» και τιμητικές βραβεύσεις
- Συναγερμός νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης: Διάσωση 46 αλλοδαπών από λέμβο
- Μετά τον Daniel, ο Δήμος Μετεώρων μπαίνει στο AQUAGREEN για μια πιο ανθεκτική Καλαμπάκα
- Γερουλάνος: «Ακόμη ένας… αμέριμνος προϋπολογισμός»
![]()

