Βρετανία: Πρόταση χημικού ευνουχισμού για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων

Βρετανία: Πρόταση χημικού ευνουχισμού για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή χημικού ευνουχισμού για καταδικασθέντες δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης του δικαστικού συστήματος που αποσκοπεί να απελευθερώσει περισσότερο χώρο στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας. Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης των Εργατικών μετά τη νίκη τους στις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο ήταν η ανακοίνωση σχεδίων για την πρόωρη αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων.

Ο πληθυσμός των φυλακών στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο και νωρίτερα αυτή τη χρονιά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα αστυνομικά κρατητήρια θα χρησιμοποιούνται για την κράτηση φυλακισμένων ως μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών. Η υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπάνα Μαχμούντ δήλωσε ότι συνιστά τη συνέχιση ενός πιλοτικού προγράμματος της λεγόμενης «φαρμακευτικής αγωγής για τη διαχείριση της προβληματικής σεξουαλικής διέγερσης».

Η επιτροπή ανέφερε ότι το σύστημα βασίζεται σε υπερβολικό βαθμό στη φυλάκιση και θα πρέπει να επενδυθούν περισσότερα στην υπηρεσία δικαστικής επιτήρησης. Επίσης προτείνει ένα σύστημα όπου οι παραβάτες μπορούν να λάβουν πρόωρη αποφυλάκιση επιδεικνύοντας καλή διαγωγή και συμμόρφωση με τους κανονισμούς των φυλακών.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι θα αποδεχθεί αυτές τις συστάσεις, αλλά δεν θα προχωρήσει με μια συνιστώμενη μέγιστη ποινή κάθειρξης. Ο Ντέιβιντ Γκαούκε, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των Συντηρητικών που προήδρευσε της επιτροπής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια πιο ριζική μεταρρύθμιση για να σταθεροποιήσει το σωφρονιστικό σύστημα.

Loading

Play