Η υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Μπάιμπα Μπράζε, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία επιθυμεί την ειρήνη στην Ουκρανία. Χαρακτήρισε μάλιστα σημαντικό να αποδυναμωθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας.
«Η αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας είναι ο πιο άμεσος και ο οικονομικότερος τρόπος … για να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία», δήλωσε η Μπράζε στους δημοσιογράφους ενόψει ανεπίσημης συνάντησης υπουργών Εξωτερικών στην Τουρκία.
Από την πλευρά του, ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Μάργκους Τσάκνα, σχολίασε ότι το γεγονός πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει στην Τουρκία μια αντιπροσωπεία χαμηλόβαθμων αξιωματούχων για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία συνιστά προσβολή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίσημη θέση της χώρας του είναι ότι ο στόχος για τις μελλοντικές αμυντικές δαπάνες των χωρών μας μελών του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι το 5% του ΑΕΠ τους.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EPA/Radek Pietruszka
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ