Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Γενεύη για την συνάντηση κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν

Μπορεί στην Γενεύη να γίνονται συνέχεια μεγάλα διπλωματικά γεγονότα, ωστόσο η συνάντηση κορυφής του Μπάιντεν με τον Πούτιν είναι πάντα ένα πιο σημαντικό γεγονός.

Για τον λόγο αυτό περίπου 4.000 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μέλη υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου η συνάντηση να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

propoli

Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων εδώ και μία εβδομάδα έχει σφραγιστεί από μεταλλικά οδοφράγματα με συρματόπλεγμα, το πάρκο και η βίλα La Grange, όπου Πούτιν και Μπάιντεν θα συναντηθούν για να μιλήσουν. Επίσης αποκλεισμένα είναι όλη η συνοικία και τα περίχωρα.

Επίσης στον δρόμο από την πρεσβεία της Αμερικής μέχρι της Ρωσίας, δεκάδες Ελβετοί στρατιώτες έχουν πάει στην Γενεύη για να στηρίξουν την διπλωματική αστυνομία.

«Το έργο της αστυνομίας της Γενεύης είναι τιτάνιο, το έχετε παρατηρήσει. Μπορούν να βασίζονται στη στήριξη του στρατού, της αστυνομίας από άλλα καντόνια και των τοπικών τους συνεργατών», επεσήμανε ο Στεφάν Τεμέρ υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Γύρω στο 95% των αστυνομικών της Γενεύης είναι επί ποδός, με 900 αστυνομικούς να έχουν φτάσει στην πόλη από άλλες περιοχές της Ελβετίας.

Επίσης στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων επιστρατεύτηκε και η Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας η οποία έχει αναλάβει να συνδράμει τα εναέρια μέσα της αστυνομίας σε περίπτωση που παραβιαστεί η ακτίνα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Γενεύη.

Τηλεργασία ζήτησαν από τους πολίτες της πόλης οι αρχές της Γενεύης προκειμένου να εργαστούν από το σπίτι τους.

Δείτε επίσης: Πως βλέπει η Ρωσία την ΕΕ; Έρευνες για την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.politic.gr/diethni/pos-vlepei-i-rosia-tin-ee-erevnes-gia-tin-eikona-tis-evropaikis-enosis/

Loading