Ζαχάροβα: «Ο Ζελένσκι είναι προδότης, μια νέα ενσάρκωση του Ιούδα στον 21ο αιώνα»

Ως «προδότη» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ουκρανίας η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο πλαίσιο της αυριανής Ημέρας της Νίκης η οποία θα γιορταστεί στη Ρωσία με παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τονίσει νωρίτερα ότι η Ρωσία θα ηττηθεί όπως ναζισμός και δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τις περιοχές που έχει καταλάβει ο στρατός της Μόσχας.

propoli

«Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από έναν εχθρό; Προδότης. Αυτός είναι ο Ζελένσκι. Μια νέα ενσάρκωση του Ιούδα στον 21ο αιώνα» αναφέρει στο κανάλι της στο Telegram η Ζαχάροβα.

«Έχοντας ακυρώσει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, πρόδωσε μια για πάντα τους προγόνους του: αυτούς που πολέμησαν στις τάξεις του Κόκκινου Στρατού, εκείνους που υπέφεραν και βασανίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκείνους που εργάστηκαν για τη Νίκη στα μετόπισθεν. Ένας όλους αυτούς. Φασίστας συνεργάτης 80 χρόνια μετά» κατέληξε η Ζαχάροβα.

Πρόκειται για μια αργία η οποία γιορτάζεται στη Ρωσία και σε άλλες χώρες του κόσμου. Η αρχή έγινε από τις 15 δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης αφού υπογράφηκε το γερμανικό σύμφωνο παράδοσης τη νύχτα της 8ης Μαΐου 1945.

Η Σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη στα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, μετά τη τελετή υπογραφής στο Βερολίνο.

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα ηττηθεί όπως ο ναζισμός

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βέβαια δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως η Ρωσία θα ηττηθεί «με τον ίδιο τρόπο» που ηττήθηκε ο ναζισμός το 1945.

«Όλο το παλιό κακό που έχει επαναφέρει η σύγχρονη Ρωσία θα ηττηθεί με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκε ο ναζισμός», υπογράμμισε ο Ζελένσκι. 

Μέσα από την ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος, δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τις περιοχές της Ουκρανίας οι οποίες είναι υπό κατάληψη από τον ρωσικό στρατό.

«Όπως καταστρέψαμε το κακό μαζί τότε, καταστρέφουμε ένα αντίστοιχο κακό μαζί τώρα», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «το κακό επέστρεψε. Αν και τώρα είναι άλλος ο επιτιθέμενος, ο στόχος είναι ο ίδιος: υποδούλωση ή καταστροφή. Και όπως τότε στηριζόμασταν στην κοινή δύναμη των ελεύθερων εθνών, έτσι και τώρα πολεμάμε ενάντια στο κακό μαζί με τον ελεύθερο κόσμο, μαζί με την ελεύθερη Ευρώπη. Και θα επικρατήσουμε! Θα είναι η μέρα της νίκης μας. Ημέρα της Νίκης της Ουκρανίας».

Ο Ζελένσκι εξήρε τη συμβολή του ουκρανικού λαού στη νίκη επί του ναζισμού. «Δεν θα επιτρέψουμε ψέματα ότι η νίκη σε αυτόν τον πόλεμο θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας ή έθνους», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Ομιλία Ζελένσκι στο Ελβετικό κοινοβούλιο

Loading