Ζελένσκι από Γρανάδα: Ας καταστραφούν οι φιλοδοξίες του Πούτιν, όχι οι πόλεις μας

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια συγκινητική ομιλία, ανέφερε σε πάνω από 40 Ευρωπαίους ηγέτες που συναντήθηκαν στη Γρανάδα της Ισπανίας ότι εκφράζει πλήρη βεβαιότητα για τη συνεχή υποστήριξη από τις ΗΠΑ και ζητά την επιπλέον παροχή όπλων για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο λόγο, ο Ζελένσκι επισήμανε ότι στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τηλεκπαίδευση ή να πραγματοποιούν μαθήματα σε υπόγειους σταθμούς του μετρό λόγω των αεροπορικών επιθέσεων.

propoli

«Έως ότου υπάρξει ένα απολύτως αποτελεσματικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο», δήλωσε στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην ισπανική Γρανάδα.

«Έχω εμπιστοσύνη στην Αμερική. Είναι ισχυρός λαός με ισχυρούς θεσμούς και ισχυρή δημοκρατία», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ενισχύσει τον στρατό του, διαφορετικά η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί και πέρα από την Ουκρανία.

«Ας καταστραφούν μόνο οι φιλοδοξίες του Πούτιν, όχι οι χώρες μας, όχι οι πόλεις μας. Τα παιδιά κάθε χώρας αξίζουν να είναι ασφαλή. Παντού στη χώρα, όχι μόνο στο μετρό, όχι μόνο σε υπόγεια καταφύγια, αλλά παντού. Πρέπει αυτό να το καταστήσουμε δυνατόν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα κερδίσει η Ουκρανία».

Δείτε επίσης: Συρία: Οκτώ νεκροί από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στις ελεγχόμενες κουρδικές ζώνες

Loading