ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αγρότες: Στην Αθήνα τα τρακτέρ για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο

Στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης τα πρώτα τρακτέρ με τους αγρότες, οι οποίοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στις 18:30 το απόγευμα, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Υπήρξε κάποια ένταση λίγο πριν τις 15:30 έξω από τη Βουλή, όπου οι αγρότες προσπαθούσαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

propoli

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι αγρότες ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας. Από το μεσημέρι, όταν έφτασε το πρώτο κομβόι στις Αφίδνες, συνεχώς περνούν τρακτέρ από τα διόδια.

Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί για να τους συνοδεύσει, προκειμένου να εισέλθουν συγκροτημένα στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιβάλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προτρέπουν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών, αλλά πριν τις 16.30 διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Δείτε επίσης: ΚΚΕ για κλείσιμο εργασιών εξεταστικής: «Η κυβέρνηση φοβάται τα όσα μέχρι τώρα έχουν αναδειχθεί»

Loading