Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητούν συγγενείς του 68χρονου – Τι κατέθεσαν οι δράστες

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητούν συγγενείς του 68χρονου – Τι κατέθεσαν οι δράστες

Κάμερες στην πόλη της Καλαμάτας, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η αναπαράσταση του εγκλήματος παρουσία του δράστη, του συνεργού και ενός αυτόπτη μάρτυρα, ρίχνουν νέο φως στις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα.

Ενώ αναμένονται τα κρίσιμα δεδομένα που θα προκύψουν από τις επικοινωνίες των δύο συλληφθέντων πριν και μετά τους πυροβολισμούς στο κάμπινγκ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία, προσπαθώντας να αποκαλύψουν τις σκοτεινές πλευρές του στυγερού εγκλήματος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η διαδρομή που ακολούθησε ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του δολοφόνου μετά το αιματηρό περιστατικό, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρθηκε από άγνωστο πρόσωπο στην Καλαμάτα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ότι κινήθηκε πεζός από τη Φοινικούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτυπώσει κάποιες κινήσεις του πριν αναχωρήσει προς την Αθήνα με το ΚΤΕΛ, όμως δεν υπάρχει καταγεγραμμένη εικόνα του από το παραλιακό μέτωπο όπου υποστηρίζει ότι κολύμπησε προσεγγίζοντας την πόλη. Απαντήσεις ενδέχεται να προκύψουν και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, το επόμενο διάστημα.

Σε μια παράλληλη έρευνα, οι αρχές θα εξετάσουν με προσοχή τα περίπου 300 βίντεο από κάμερες που έχουν καταγράψει την πορεία διαφυγής του λευκού σκούτερ μέχρι την Αθήνα, μετά τη δολοφονική επίθεση. Οι αστυνομικοί έχουν μελετήσει μόλις το 10% του οπτικού υλικού και θα αναζητήσουν και άλλα στοιχεία μέσα από τις κάμερες το υλικό των οποίων δεν έχει αναλυθεί.

Την Πέμπτη, συγγενείς του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, υπέβαλαν αίτημα στην Ανακρίτρια για αναπαράσταση του εγκλήματος, παρουσία τόσο του ανιψιού που ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, όσο και των δύο συλληφθέντων που συνεχίζουν να ανταλλάσσουν κατηγορίες αναφορικά με το ποιος ήταν εκείνος που άνοιξε πυρ. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, η αναπαράσταση θα λάβει χώρα είτε σήμερα το βράδυ, είτε το Σάββατο, πριν οι δύο κατηγορούμενοι βρεθούν ενώπιον της Ανακρίτριας για τις απολογίες τους, την Κυριακή.

Οι καταθέσεις

«Τι λες ρε φ….; Θα πάμε μαζί αυτή τη φορά και θα τον κάνω εγώ να του φύγει το κλαπέτο, θα τα κανονίσω όλα εγώ», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος δολοφόνος στον συνομήλικο συνεργό του, όταν εκείνος του εξιστόρησε το παρελθόν του με τον 68χρονο, αναφέροντας ότι τον είχε χρηματίσει για να μην αποκαλύψει την σεξουαλική του κακοποίηση.

Αυτό υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 22χρονος που παραδόθηκε, ισχυριζόμενος ότι ο δράστης είχε εκφράσει τις δολοφονικές του προθέσεις. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν την βασιμότητα των λεγομένων του νεαρού, την ώρα που συγκεντρώνουν περισσότερα στοιχεία.

Πηγή: thetoc.gr

Loading

Play