Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα μετά από τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Χριστόφορου Περραιβού, στην Πυλαία, όταν εξερράγη στο οδόστρωμα αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν υλικές ζημιές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διαμερίσματα της κοντινής πολυκατοικίας ανήκουν στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ζήση Ιωακείμοβιτς.
Λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Τσιαπάνου στην Τούμπα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκι στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατοικεί ο Σάββας Αναστασιάδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Η τρίτη εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε στην περιοχή της Χαριλάου, όπου ξέσπασε φωτιά σε αυτοκίνητα και δίκυκλα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα ΙΧ, ενώ τα δίκυκλα υπέστησαν μικρότερης έκτασης φθορές. Ένα από τα οχήματα φέρεται να ανήκει στην πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Νέστορα.
Πέντε τραυματίες -Διασωλωνημένη η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Από την τελευταία επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα και τρία ακόμη μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, από την επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει η Αφροδίτη Νέστορα τραυματίστηκε η ίδια, η οποία φέρει εγκαύματα σε χέρια και πόδια, η μητέρα της που φέρει βαρύτατα εγκαύματα σε όλο της το σώμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Επίσης ο πατέρας της κυρίας Νέστορα και δύο ακόμη ένοικοι της πολυκατοικίας αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι τους νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο».
![]()

