(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Η οικονομική στενότητα (στα δημόσια ταμεία) βάζει τέλος στις κοινωνικές παροχές

Όποιοι παρακολουθούν προσεκτικά τους οικονομικούς δείκτες και τη χαμηλή απορροφητικότητα των επενδυτικών νόμων αντιλαμβάνονται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια έντονη οικονομική στενότητα στα δημόσια ταμεία, η οποία με τη σειρά της βάζει τέλος στις κοινωνικές παροχές.

Τα χρήματα που διατέθηκαν για τους αγρότες, σε συνδυασμό με τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού έχουν εκτροχιάσει τον οικονομικό προγραμματισμό της Κυβέρνησης, η οποία σφίγγει τα λουριά, κλείνει την κάνουλα και βάζει τέλος σε κάθε είδους υποσχέσεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, το ταμείον τείνει να γίνει… μείον.

propoli

Ενδεχομένως η προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ήταν διαφορετική εφόσον αισθανόταν καυτή δημοσκοπικά την ανάσα της  αντιπολίτευσης. Εκεί όπου φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει στη δεύτερη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί να υπερκεράσει δημοσκοπικά την Κουμουνδούρου. Σε αυτή τη λογική, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει τα πυρά προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη για την υπόθεση της συμμετοχής του σε offshore εταιρεία των ΗΠΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ κάνει λόγο για παλινωδίες και αντιφάσεις  που εκθέτουν τον κ. Κασσελάκη, χρεώνοντάς του ότι αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα σοβαρά και νομικά ερωτήματα που εγείρονται με αφορμή την κατοχή και την συμμετοχή του σε εταιρείες του εξωτερικού.

“Οι αποκαλύψεις για τουλάχιστον δύο εταιρείες του τον έχουν οδηγήσει σε αντιφάσεις αλλά και σε διαρκείς παλινωδίες που έχουν ζαλίσει και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αδυνατούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις και επιχειρούν να εμφανίσουν ως «θύμα» τον Στέφανο Κασσελάκη μια αόρατης… δίωξης από την κυβέρνηση αναφορικά με το πόθεν έσχες του. Μόνο που ξεχνούν κάτι: Το θέμα του πόθεν έσχες άνοιξε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Ο Πάνος Σκουρλέτης και η Πέτη Πέρκα έθεσαν το θέμα και ζήτησαν να είναι διαφανές το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Μέσο φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τη δανειακή σύμβασή εταιρείας που δηλώνει πως είναι ιδιοκτησίας του με την εταιρεία left media του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2023, με την οποία μπήκαν στα ταμεία 230.000 ευρώ συνολικά. Επιπρόσθετα, ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως ο αντισυμβαλλόμενος ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας OSIOS LCC” τονίζουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Ληστεία στη Λευκάδα: Έδεσαν ηλικιωμένους και έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους – Πήραν 4700 ευρώ

Loading