(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Εισαγγελική έρευνα για τον “Άλλο άνθρωπο”

Στο “στόχαστρο” ποινικής προκαταρκτικής έρευνας μπαίνει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας” ο άλλος άνθρωπος” με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριανος.

propoli

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης,της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος .

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Απο την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχημάτισε εταιρείες.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: «Λάθος» μέσο διαμαρτυρίας οι καταλήψεις – «Υποκινούμενες από τα κόμματα» για την πλειοψηφία

Loading