Κοντέινερ με κοκαΐνη: Η Δίωξη είχε «φυτέψει» δικό της άνθρωπο στο κύκλωμα – Αποσπούσε πληροφορίες

«Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση με απόλυτη επιτυχία και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξάγουν την ποσότητα και να συλλάβουν τους δράστες».

Εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η Δίωξη Ναρκωτικών έφτασε στα τέσσερα άτομα, δύο Αλβανούς και δύο Έλληνες που είχαν κρύψει σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες 210 κιλά κοκαΐνης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. είπε: «Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση με απόλυτη επιτυχία και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξάγουν την ποσότητα και να συλλάβουν τους δράστες».

propoli

Είχαν συλληφθεί ξανά οι δύο – Οι ρόλοι των συλληφθέντων στο κύκλωμα

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί για το φορτίο των 210 κιλών κοκαΐνης που έφτασε στην Ελλάδα από τον Ισημερινό σε κοντέινερ με γαρίδες. Πρόκειται για τον 48χρονο που φέρεται ως αρχηγός, τον 64χρονο ο οποίος είχε επαφές με καρτέλ της Λατινικής Αμερική, έναν 45χρονο και έναν 36χρονο. Μάλιστα, δύο από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει ξανά τη Δικαιοσύνη.

Ο ένας (αλλοδαπός) – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε συλληφθεί το 2017 για την υπόθεση του σκευάσματος Captagon, ενώ ο Ελληνας είχε συλληφθεί το 2012 από τις Αρχές της Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία σε ξένη χώρα.

Στο ερώτημα γιατί αφού το 2019, που τελείωσε η διαδικασία στο Εφετείο, επεβλήθη στον πρώτο 20ετής κάθειρξη, ήταν ελεύθερος, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημογλίδου, μιλώντας στο Action 24 είπε:

«Δεν γνωρίζουμε αν αυτός ο άνθρωπος ήταν στη χώρα μας, αν διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα».

Ο 45χρονος ήταν τα μάτια και τα αυτιά του φερόμενου ως αρχηγού. Είχε γίνει η σκιά του κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του καθώς τον ακολουθούσε με μία μηχανή ώστε να βλέπει αν ο αρχηγός βρισκόταν υπό παρακολούθηση και να τον ενημερώσει στην περίπτωση που αντιληφθεί κάτι ύποπτο.

Ο 36χρονος ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, το δεξί χέρι του αρχηγού. Ήταν επιφορτισμένος με την στρατολόγηση συνεργών στην Ελλάδα που θα βοηθούσαν στην παραλαβή των ναρκωτικών αλλά και στη διακίνησή τους.

Αυτούς τους συνεργούς τώρα επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Από τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι στιγμής τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών θεωρούν ότι οι συλληφθέντες έφερναν την κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική όμως δεν τη διέθεταν μόνο στη χώρα μας αλλά έστελναν ποσότητες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ασία μέσω Τουρκίας.

Θεωρούν ότι τα κέρδη των συλληφθέντων ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ και επιχειρούν να μάθουν πόσες φορές κατά το παρελθόν είχαν φέρει ναρκωτικά στην Ευρώπη.

«Ορφανό» το δεύτερο φορτίο

«Ορφανό» παραμένει το δεύτερο φορτίο κοκαΐνης που εντόπισαν χθες οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., για αυτό το φορτίο – πάνω από 100 κιλά – θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν το συνδέουν με εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το πρώτο φορτίο.

Loading