Ολυμπιακή Φλόγα: Σήμερα ανάβει στην Θεσσαλόνικη

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ο Στέλιος Αγγελούδης – Το πρόγραμμα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τελετή για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα. Ο δήμαρχος της πόλης, ο Στέλιος Αγγελούδης θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και θα ανάψει τον βωμό.

propoli

Κατόπιν θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, άφιξη της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής και έπαρση σημαιών, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως θα υπάρξουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τους εκπροσώπων της οργανωτικής επιτροπής και της ΕΟΕ, καθώς και ανταλλαγή δώρων, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το τμήμα Ελληνικών χορών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πριν την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής στις 16:26, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, με παράλληλες εκδηλώσεις και έπειτα θα κατευθυνθεί προς το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής, διάρκειας 30’ στις 17:07. Στην συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταβεί στην νέα Παραλία και τις ομπρέλες Ζογγολόπουλου, σύμφωνα με την παρακάτω διαδρομή:

Ολυμπιακό Μουσείο – 3ης Σεπτεμβρίου – Εγνατία αριστερά – Λυσ. Καυτανζόγλου – Λεωφ. Στρατού – Γαλλικό Ινστιτούτο – Λεωφ. Στρατού – Τσιμισκή – Ίωνος Δραγούμη – Λεωφ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί τοσύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων θα διανυκτερεύσει και στις 8:24 της Δευτέρας 22 Απριλίου, θα αναχωρήσει με τερματισμό στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

Loading