Συνάντηση Μητσοτάκη – Αγγελούδη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Η πόλη αλλάζει προς το καλύτερο» (BINTEO)

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον υποδέχθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Οι μέρες για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών μετρούν αντίστροφα και κ πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο πείσει τους πολίτες να αναδείξουν για ακόμα μια εκλογική μάχη πρώτη τη ΝΔ και με σημαντική διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο «Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο» για τα έργα που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη με ορίζοντα το 2040, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, με αφορμή την κυκλοφορία των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μητρόπολη με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο και ακολούθησε η συνάντησή του με τον Στέλιο Αγγελούδη στο δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρχικά ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμβολή του στην επίτευξη του στόχου της ενίσχυσης της καθαριότητας, με τη βραδινή αποκομιδή των σκουπιδιών να έχει δώσει αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του πλάνου. Επιπλέον, ο Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό ότι προχωρά το σχέδιο για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, τονίζοντας πως το έργο μπορεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, εφόσον δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά ζητήματα.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι χαρά του που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας πως «για πρώτη φορά συναντιόμαστε στο δημαρχείο της πόλης, ενώ ήδη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Τα αποτελέσματα άλλωστε είναι ήδη ορατά».

«Ως βουλευτής Θεσσαλονίκης βλέπω ότι υπάρχει βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας και αυτό έγινε μετά την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και του σχεδίου που υλοποιεί ο δήμος. Η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια. Βελτιώνονται οι συγκοινωνίες και υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για μια σειρά από κλάδους. Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει και συνέχεια, αφού ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ, ενώ το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία στην 49η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ.

Loading