unsplash

Θάνατος βρέφους στην Κω | Στον Εισαγγελέα σήμερα οι γονείς – Τα νέα στοιχεία

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν το πρωί της Δευτέρας οι γονείς του βρέφους στην Κω που βρήκε ασφυκτικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, οι γονείς αντιμετωπίζουν την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις εκδορές που έφερε στο κορμάκι του το μικρό παιδί. Το βρέφος έχασε τη ζωή του από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής.

propoli

Το κοριτσάκι ενός έτους μεταφέρεται το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω καθώς η μητέρα είχε διαπιστώσει πως το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του. Προσπαθεί να τη συνεφέρει χωρίς αποτέλεσμα και βάζει τις φωνές, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να σπεύδουν να τη βοηθήσουν.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που φτάνουν στο σημείο διαπιστώνουν πως το βρέφος δεν αναπνέει. Επιχειρούν ανάνηψη και το μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις οκτώ παρά τέταρτο η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στην Ρόδο, ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Aliri

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, που επίσης θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο MEGA, αναφέρουν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, με τις μαρτυρίες για καυγάδες του ζευγαριού να είναι πολλές.

«Ο άντρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δε τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», δήλωσε γείτονας του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του βρέφους έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, με κατηγορίες για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

Loading