Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Το θέμα “εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία”, απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης

Η επίσημη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τρεις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ιρλανδία, έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ και… αμηχανία στην Αθήνα.

propoli

«Προέχουν η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, η απελευθέρωση των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με το τι θα κάνει η Ελλάδα και αν μετά τις τρεις χώρες (Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία) θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή του ψηφίσματος του ΣΑ για λύση 2 κρατών με πρωτεύουσα το Παλαιστινιακό Κράτος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα σύνορα προ του 1967 ως στάση αρχής η χώρα μας υπερψήφισε τα ψηφίσματα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που αφορούν την Παλαιστίνη», υπογράμμισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που προέχει είναι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και η απελευθέρωση των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ως προς την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λύσης για το Μεσανατολικό».

Loading