Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αναμένεται να απολογηθεί η 46χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στην εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στις 5 Μαΐου 2010.
Η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών, ενώ είχε διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ, μετά την άφιξή της στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου είχε συλληφθεί και συναινέσει στην έκδοσή της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 46χρονη διέμενε τα τελευταία έξι χρόνια στο Μπράιτον, όπου έχει δημιουργήσει οικογένεια και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Κατά τις αστυνομικές αρχές, η παρουσία της έχει καταγραφεί σε οπτικό υλικό από την ημέρα της επίθεσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.
Στη 46χρονη αποδίδεται βοηθητικός ρόλος στην ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση, καθώς φέρεται να συμμετείχε στις ενέργειες των αντιεξουσιαστών που έσπασαν τη βιτρίνα του τραπεζικού καταστήματος και πέταξαν στο εσωτερικό του εύφλεκτο υλικό.
![]()
