Η νέα ταινία του Κεν Λόουτς στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ο παλιός γνώριμος και αγαπημένος Κεν Λόουτς, πιστός επί δεκαετίες στο πολιτικοποιημένο σινεμά και με δύο Χρυσούς Φοίνικες στην κατοχή του («Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι», «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»), επιστρέφει στην κινηματογραφική δράση με το «Sorry We Missed You» που παρουσιάζεται στις επετειακές 25ες Νύχτες Πρεμιέρας (18-29/9).

propoli

Η ταινία τοποθετείται στη μοντέρνα Αγγλία με φόντο την οικονομική και εθνική κρίση του Brexit και αφορά έναν εργάτη, σύζυγο και πατέρα, ο οποίος προσπαθεί να ανταπεξέλθει υπό δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Καθώς αδυνατεί να κρατήσει μια σειρά από δουλειές, βρίσκει θέση σε μια εταιρία μεταφορών η οποία είναι η ίσως η τελευταία του ευκαιρία να βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται.

Με αφορμή την προβολή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα παρευρεθεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ντέμπι Χάνιγουντ. Η ηθοποιός εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο και επιλέχθηκε προσωπικά από τον Λόουτς μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία κάστινγκ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment.

Οι 25ες Νύχτες Πρεμιέρας έχουν ήδη ανακοινώσει πως ο φετινός Χρυσός Φοίνικας, τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο («Ο Επισκέπτης», «Snowpiercer»), θα είναι η ταινία έναρξης του φεστιβάλ, ενώ το επίσης βραβευμένο στις Κάνες ντεμπούτο «Οι Άθλιοι» συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου στις 11/9 στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.aiff.gr

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading