20 αδημοσίευτες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, με τα γυρίσματα της τελευταίας ανολοκλήρωτης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Η Άλλη Θάλασσα» παρουσιάζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου
Η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Γεφυροποιός» του φωτογράφου, σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος εργάστηκε ως φωτογράφος στο πλατό για τη συγκεκριμένη ταινία και ήταν ο «αθόρυβος» αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν στα γυρίσματα των 20 ημερών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τίτλος της έκθεσης περιγράφει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο πλατό της «Άλλης θάλασσας» και «ενώνει αυτό που συνέβαινε μπροστά από την κάμερα με το έργο που γινόταν πίσω, στη δική μου πλευρά».
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον ξαφνικό θάνατο του σκηνοθέτη, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.
Δείτε επίσης: Στάθης Αγγελόπουλος: «Καλύτερα να πεθάνω παρά να κάνω το εμβόλιο» (vid)
- Ο Τραμπ επιδιώκει την επανακατάληψη της βάσης Μπάγραμ στο Αφγανιστάν, κοντά στα πυρηνικά της Κίνας
- Ισπανία: Θάνατος 66χρονου από δασική πυρκαγιά στην επαρχία Λεόν
- Πολωνία: Έγκριση πώλησης 2.500 και πλέον αντιαρματικών πυραύλων Javelin από τις ΗΠΑ
- Βρετανία: Απώλειες 400 εκατ. λιρών για τους φορολογούμενους λόγω του αποτυχημένου fund του Σούνακ
- Μακρόν: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως στρατηγική για την απομόνωση της Χαμάς