Ειδικό αφιέρωμα του Nickelodeon στη μετανάστευση: Ο σταρ του «Reggaeton» J Balvin θα μοιραστεί την ιστορία του

Ο Κολομβιανός τραγουδιστής J Balvin και η Ινδή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Πάντμα Λάκσμι συμμετείχαν στο ειδικό αφιέρωμα για τη μετανάστευση της εκπαιδευτικής ενημερωτικής εκπομπής «Nick News with Linda Ellerbee».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon ανακοίνωσε ότι ο J Balvin, η Πάντμα Λάκσμι, η Καναδο-Αμερικανίδα κωμικός Σαμάνθα Μπι, η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι και ο Αυστραλός επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ, Μπεν Σίμονς θα συμμετάσχουν στο αφιέρωμα «Nick News: Kids, Immigration and Equality».

propoli

Ο σταρ της λατινικής μουστικής «Reggaeton» J Balvin και οι άλλοι προσκεκλημένοι θα μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες ως μετανάστες και θα μεταδώσουν μηνύματα ελπίδας σε άλλες οικογένειες.

Επιπλέον, στην ειδική εκπομπή θα εξεταστούν η πρώτη μετανάστευση στις ΗΠΑ, τα τρέχοντα θέματα μετανάστευσης, η νομοθετική πράξη «Deferred Action for Childhood Arrivals» γνωστή ως «DACA», που υιοθετήθηκε όταν πρόεδρος ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και παρέχει προστασία και υπό συνθήκες άδεια εργασίας σε μετανάστες που έφτασαν παράνομα στις ΗΠΑ ενώ ήταν ανήλικοι, τους Dreamers, τους οποίους προστατεύει η σχετική νομοθεσία και τις προσωπικές ιστορίες τριών νέων υποστηρικτών της κοινότητας.

«Η ιστορία κάθε μετανάστη είναι προσωπική και όμως στις ΗΠΑ, είναι μια συλλογική εμπειρία, με την οποία μπορεί κάποιος να ταυτιστεί. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 25% των παιδιών στις ΗΠΑ κάτω των 18 ετών έχουν έναν γονέα ή έναν παππού ή γιαγιά που είναι μετανάστης» δήλωσε η εκτελεστική παραγωγός του Nick News, Μάγκαλι Λάγκερ Γουίλκινσον.

Στόχος της εκπομπής, όπως εξήγησε, είναι μέσω της πορείας αυτών των σημαντικών προσώπων και των οικογενειών τους «να επισημανθεί η κοινή μας ιστορία και να αναδειχθεί ότι παρά τις αντιληπτές διαφορές, είμαστε περισσότερο όμοιοι και όχι διαφορετικοί», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Χρυσό γιοτ πλέει στα νερά της Μυκόνου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading