Μια 65χρονη γυναίκα από το Αγκντ, μια γαλλική κοινότητα στις ακτές της Μεσογείου, υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 100 ευρώ στον γείτονά της, εξαιτίας των βόλτων του γάτου της στην ιδιοκτησία του. Η απόφαση του δικαστηρίου του Μπεζιέ, που ελήφθη σήμερα, εστιάζει στην ευημερία του ζώου.
Η διαμάχη μεταξύ της Ντομινίκ Βαλντές, ζωγράφου και ιδιοκτήτριας του Ρεμί, ενός πορτοκαλί γάτου, και του συνταξιούχου γείτονά της, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα στη Γαλλία για πάνω από δύο χρόνια.
Ο Ρεμί κατηγορήθηκε ότι συχνά επισκέπτεται τον παρακείμενο κήπο και ότι έχει προκαλέσει ζημιές, όπως όταν ούρησε πάνω σε μια παπλωματοθήκη στο σπίτι. Η Ντομινίκ Βαλντές βρέθηκε ενώπιον του αστικού δικαστηρίου του Μπεζιέ τον Ιούλιο του 2024, μετά από μήνυση του γείτονά της.
![]()

