Η φωνή του Απού επέστρεψε στο σύμπαν των Simpsons μετά από περίπου μια δεκαετία, με τον χαρακτήρα να εμφανίζεται ξανά φωναχτά στο επεισόδιο The Revengening. Στη θέση του Χανκ Αζάρια, τον ρόλο αναλαμβάνει πλέον ο Σουνίλ Μαλότρα.
Το ημερολόγιο έγραφε 25 Φεβρουαρίου 1990 όταν, στο 8ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του animation The Simpsons με τίτλο The Telltale Head, έκανε την εμφάνισή του ένας νέος χαρακτήρας: ο Άπου Ναχασαπείματιλον, ένας μετανάστης από την Ινδία που έφτασε στο Σπρίνγκφιλντ, άνοιξε το σούπερ μάρκετ Kwik-E-Mart και μπήκε στον κόσμο του Μπαρτ Σίμσον και της παρέας του.
Ο Απού αγαπήθηκε από το κοινό και για τα επόμενα 27 χρόνια ο Χανκ Αζάρια του έδινε τη φωνή του. Αυτό συνέχιζε τουλάχιστον έως το 2017, όταν κυκλοφόρησε το The Problem with Apu, ένα ντοκιμαντέρ 49 λεπτών που ερευνά τα αρνητικά στερεότυπα, τις καρικατουρίστικες αναπαραστάσεις, τις φυλετικές μικροεπιθέσεις και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος ατόμων ινδικής και νοτιοασιατικής καταγωγής.
Το φιλμ το είδαν οι σεναριογράφοι και η παραγωγή του Simpsons, το είδε και ο Χανκ Αζάρια και σύντομα πάρθηκε μια απόφαση: ο 62χρονος ηθοποιός αποφάσισε να αποσυρθεί από τη φωνή του Απού.
«Ζητάω συγγνώμη για τη συμμετοχή μου σε όλο αυτό. Ένα μέρος του εαυτού μου έχει την ανάγκη να πάει σε όλους τους Ινδούς που ζουν στις ΗΠΑ, έναν προς έναν, και να τους απολογηθώ», είχε δηλώσει ο Αζάρια το 2021.
Και κάπως έτσι, οι σεναριογράφοι του animation αποφάσισαν από το 2017 να σιωπήσουν τον Απού. Ο Ινδός μετανάστης εμφανιζόταν που και που στους δρόμους του Σπρίνγκφιλντ, έστω κι αν το μαγαζί του είχε κλείσει, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ ξανά σε αυτά τα χρόνια.
Τουλάχιστον έως το βράδυ της Κυριακής, όταν προβλήθηκε στο Fox το επεισόδιο The Revengening και ο Απού επέστρεψε θριαμβευτικά και φωναχτά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Janina Gavankar (@janina)
Όχι όμως και ο Χανκ Αζάρια, που αυτά που έλεγε πριν μερικά χρόνια τα εννοούσε. Πλέον, στη φωνή του Απού βρίσκεται ο Σουνίλ Μαλότρα, Αμερικανός ηθοποιός που μετακόμισε από την Ινδία στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδί και από την παραγωγή θεωρείται ο κατάλληλος για να δώσει αυθεντικότητα στον ρόλο.
Μαζί με τον Απού επέστρεψε και η σύζυγός του Μανιούλα, με τη φωνή της Τζανίνα Γκαβανκάρ, ενώ το Kwik-E-Mart άνοιξε ξανά τις πόρτες του.
The Simpsons Surprise: Apu Is Heard for the First Time in Nearly a Decade, as Sunil Malhotra Takes Over for Hank Azaria (EXCLUSIVE) https://t.co/2Myszr1YGn
— Variety (@Variety) October 19, 2026
«Τον αγαπάμε αυτόν τον χαρακτήρα και θέλαμε να τον φέρουμε πίσω με έναν έξυπνο, αλλά Simpsons τρόπο. Ο Σουνίλ έδωσε στον ρόλο αυτό που χρειαζόταν και πλέον θα τον βλέπουμε πιο συχνά», δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Ματ Σέλμαν.
Από την πλευρά του, ο Σουνίλ Μαλότρα είπε ότι πήρε τον χρόνο του και μίλησε με τους παραγωγούς προτού πει το ναι, ώστε να σιγουρευτεί ότι θα προσεγγίσουν τον χαρακτήρα με έναν πιο πολιτιστικό τρόπο.
![]()

