Madonna: Έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο – Της έγινε ένεση με φάρμακο που χρησιμοποιείται για υπερβολική δόση ναρκωτικών

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρέθηκε η ζωή της Μαντόνα, η οποία σώθηκε μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Η βασίλισσα της ποπ διασωληνώθηκε για τουλάχιστον μία νύχτα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με την επίσημη μέχρι στιγμής ενημέρωση να είναι ότι επρόκειτο για μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.

propoli

Όμως, όπως αποκαλύπτει το RadarOnline.com όταν η Madonna εντοπίστηκε στις 24 Ιουνίου αναίσθητη και να μην ανταποκρίνεται, φέρεται να χρειάστηκε να της κάνουν μια ένεση NARCAN, για να την σώσουν.

Το NARCAN, σύμφωνα με το iatropedia, είναι μια επείγουσα ιατρική θεραπεία που χρησιμοποιείται συνήθως για την αναστροφή των απειλητικών για τη ζωή επιπτώσεων μιας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών ουσιών. Αλλά χρησιμοποιείται επίσης για να αντιστρέψει το οξύ σηπτικό σοκ, αυτό δηλαδή από το οποίο φέρεται να έπαθε Μαντόνα.

Το NARCAN θεωρείται χρήσιμο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης στη διαχείριση του σηπτικού σοκ, διότι όταν συμβαίνει η αρτηριακή πίεση πέφτει σε επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο.

Το RadarOnline.com υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να υποδηλώνει ότι η Μαντόνα χρειαζόταν το NARCAN για αρνητικές επιπτώσεις οποιασδήποτε χρήσης ναρκωτικών. Εκπρόσωπος της Μαντόνα πάντως δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Εκείνες τις κρίσιμες ώρες υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε ειπωθεί στους δικούς της ανθρώπους “να περιμένουν το χειρότερο”. Τώρα η Μαντόνα έχει συνέλθει αρκετά αλλά όχι πλήρως. Αναρρώνει στο σπίτι της και νέες λεπτομέρειες για την περιπέτειά της δε έχουν έρθει στο φως.

Τι είναι το NARCAN

Σύμφωνα με τον έγκυρο οδηγό φαρμάκων Γαληνό, το NARCAN είναι η υδροχλωρική ναλοξόνη (Naloxone Hydrochloride). Στην Ελλάδα το NARCAN κυκλοφορεί σε ενέσιμη μορφή των 0.4mg/1ml σε συσκευασία με 5 αμπούλες.

Ενδείξεις: Aντιμετώπιση αναπνευστικής καταστολής από οπιοειδή ή άλλα ναρκωτικά και αναλγητικά φάρμακα (φαιντανύλη, δεξτροπροποξυφαίνη, μεθαδόνη, κ.ά.). Aναστροφή αναπνευστικής καταστολής σε νεογέννητα που προκλήθηκε από χορήγηση οπιοειδών στη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Αντενδείξεις: Κύηση.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ταχεία αναστροφή της δράσης των οπιοειδών οδηγεί σε διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος που Αντενδείξεις με ναυτία, εμέτους, ταχυκαρδία, υπέρταση και διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Έχει αναφερθεί αιφνίδιος θάνατος. Εμφάνιση σοβαρού στερητικού συνδρόμου σε άτομα με εξάρτηση στα οπιοειδή.

Αλληλεπιδράσεις: Αναστροφή της δράσης των οπιοειδών.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με ανεπάρκεια στεφανιαίων και ελαττωμένες καρδιακές εφεδρείες. Σε άτομα εξαρτημένα στα οπιοειδή.

Δοσολογία

Aναστροφή της αναπνευστικής καταστολής αρχική δόση 0.1-0.2 mg ενδοφλεβίως που επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 λεπτά κατά 0.1 mg μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. O ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση και η δόση επαναλαμβάνεται ενδομυικώς εάν κριθεί απαραίτητο μετά 1-2 ώρες.

Παιδιά: 10mcg/kg ενδοφλεβίως και ακολούθως δόση 100mcg/kg εάν απαιτηθεί. Tο φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί υποδορίως ή ενδομυϊκώς, εάν δεν είναι δυνατή η ενδοφλέβια οδός. Αναστροφή της αναπνευστικής καταστολής στα νεογέννητα 10 mcg/kg ενδοφλεβίως, ενδομυϊκώς ή υποδορίως. Μπορεί να επαναληφθεί σε 2-3 λεπτά.

Δείτε επίσης: Φρίκη στο Μεξικό: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και έφαγε το μυαλό της – Έκανε τασάκι το κρανίο της

Loading