Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Είναι πολύ απαξιωτικός ο τρόπος, τα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά»

«Όταν ξεκίνησε όλο αυτό ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί, τώρα είναι ελάχιστοι δίπλα μας»

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας» ήταν σήμερα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στη Φαίη Σκορδά και για τα δικαστήρια που είναι σε εξέλιξη, σχετικά με τις κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

propoli

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή να μην σχολιάζουμε το θέμα του metoo. Δεν έχω μιλήσει δημόσια για το metoo. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο να μιλάμε γι’ αυτά. Έξι μήνες πάω κάθε μέρα στα δικαστήρια. Δεν με έχουν καλέσει ακόμα στο δικαστήριο να πω αυτά που έχω ζήσει. Οι καταγγελίες είναι 21 και το δικαστήριο επέλεξε να μην τις διαβάσει», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε στη συνέχεια: «Η Λένα Δροσάκη είναι μάρτυρας και έρχεται και κάθεται έξω από την αίθουσα. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί, τώρα είναι ελάχιστοι δίπλα μας. Μας φαίνεται παράξενο που δεν διαβάζουν όλες τις καταγγελίες. Πιστεύουμε ότι θα λάμψει η δικαιοσύνη. Θέλουμε να έρθει η μέρα που δεν θα φοβάται κάποιος να μιλήσει».

Κλείνοντας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανέφερε: «Είναι πολύ απαξιωτικός ο τρόπος που βιώνουμε αυτή τη διαδικασία. Τα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά. Το σωστό είναι να πάρουν μια απόφαση που θα δείξει ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα είναι αλλιώς. Οι γυναίκες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν μιλήσουν. Αν ενωθούμε θα γίνουμε κι εμείς μια γροθιά. Συνεχίζω και βλέπω έναν ειδικό για να ξεπεράσω αυτές τις καταστάσεις. Το θέμα της κακοποίησης δεν έχει να κάνει μόνο με τον εργασιακό χώρο».

Δείτε επίσης: Μαρία Αναστασοπούλου: Με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Παπαδάκης τη Δευτέρα του Πάσχα και δεν είχα σήμα (vid)

Loading