Τα Πάθη του Χριστού: Έτσι είναι σήμερα οι ηθοποιοί της συγκλονιστικής ταινίας (ΦΩΤΟ)

Μία αριστουργηματική ταινία βγήκε στις τηλεοπτικές αίθουσες πριν από σχεδόν 20 χρόνια, με «Τα Πάθη του Χριστού» να παραμένουν ακόμα και σήμερα στην κορυφή των επιλογών για τις ημέρες του Πάσχα.

Η ταινία του Μελ Γκίμπσον καλύπτει τις 12 τελευταίες ώρες του Ιησού, αρχίζοντας με την προσευχή στον κήπο της Γεσθημανής, την αγρυπνία και τη θλίψη της Παναγίας, ενώ τελειώνει με μία σύντομη περιγραφή της Αναστάσεως.

propoli

Αξιοσημείωτες εικόνες της ταινίας ωστόσο αποτελούν και κάποιες αναδρομές στη ζωή του Χριστού ως παιδιού και ως νέου με τη Μητέρα του, της επί του Όρους ομιλίας, του Χριστού να διδάσκει τους Δώδεκα Αποστόλους και του Μυστικού Δείπνου.

Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία και οι διάλογοί της είναι αποκλειστικά στην ανακατασκευασμένη αραμαϊκή γλώσσα, στη δημώδη εβραϊκή και στη λατινική, οπότε σε όλες τις χώρες προβάλλεται με υπότιτλους ή μεταγλωττισμένη.

Η ταινία υπήρξε αμφιλεγόμενη και δέχθηκε ανάμικτες κριτικές, με ορισμένες να βρίσκουν την ακραία βία της υπερβολική και αποπροσανατολιστική, ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί ότι έμμεσα προάγει τον αντισημιτισμό. Πάντως η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με έσοδα 612 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από την προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά από 20 χρόνια, οι βασικοί ηθοποιοί έχουν αλλάξει εμφανισιακά και μπορείτε να τους δείτε παρακάτω:

Ιησούς Χριστός – Τζιμ Καβίζελ
Παρθένος Μαρία – Μάγια Μόργκενστερν
Μαρία Μαγδαληνή – Μόνικα Μπελούτσι
Ιούδας – Λούκα Λιονέλο

Δείτε επίσης: Γεραπετρίτης για συνάντηση με Τζανερρίκο: Όλα έγιναν με απολύτως θεσμικό τρόπο

Loading