Τάσος Παλαντζίδης για metoo: «Με πείραξε που άρχισαν να μιλάνε εκ των υστέρων»

Εγώ, όταν μου συνέβαινε, μιλούσα τη στιγμή του γεγονός” ομολογεί ο Τάσος Παλαντζίδης.

Ο Τάσος Παλαντζίδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την παράσταση «Παρακμάζουσες» που θα παρουσιαστεί προσεχώς στην Αθήνα. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και όσα αυτό έφερε στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

propoli

Το θέατρο μετά το #metoo θα είναι καλύτερο;

Ότι είναι καλό να βγαίνουν τέτοια πράγματα στην επιφάνεια και να παίρνουμε θέση, είναι. Γενικά σε οποιονδήποτε χώρο, όταν υπάρχει κάτι που ενοχλεί και το γνωρίζουμε, θα πρέπει να το βγάζουμε στην επιφάνεια και να δίνουμε λύσεις. Φοβάμαι ότι μετά από κάποια χρόνια μπορεί να ξαναϋπάρξουν όλα αυτά. Δεν το ξέρουμε.

Ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Δεν μπορεί στα 51 χρόνια να μην είχα και εγώ θέματα. Σαφώς και είχα, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο σ’ αυτόν που προσπαθεί να επιβάλει μια πολύ κακή συμπεριφορά, αλλά είναι και σ΄ αυτόν που τη δέχεται. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις νέων που είναι πιο ευάλωτοι. Αυτό που με πείραξε είναι στους μεγαλύτερους που άρχισαν να μιλάνε εκ των υστέρων. Εγώ, όταν μου συνέβαινε, μιλούσα τη στιγμή του γεγονός. Δεν μιλάμε βέβαια για σεξουαλικά θέματα αλλά για κακών συμπεριφορών. Είχα όμως μια πισινή, ήξεραν ποιος είμαι. Δεν ήμουν νέος που την άλλη μέρα δεν θα με έπαιρναν στον άλλον θίασο. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που με έκανε να αντιδρώ δυναμικά. Δεν ξέρω για τους νέους πόσο εύκολο είναι.

Δείτε επίσης: Σοφία Αλιμπέρτη: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον γάμο της με τον Γιάννη Πάριο

Loading