Κατά της αναθεώρησης της στρατηγικής του ΟΠΕΚ τάσσεται η Ρωσία

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε ότι η στρατηγική του διεθνή οικονομικού οργανισμού πετρελαιοπαραγωγικών χωρών ΟΠΕΚ+, προς το παρόν δεν πρέπει να αναθεωρηθεί.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος, ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο, η παραγωγή διατηρήθηκε στις 700 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, χωρίς να φτάσει τα 1 εκατομμύριο, παρά την συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για αύξηση της παραγωγής.

«Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια, που όλοι μαζί εφαρμόζουμε τις συμφωνίες, που είχαν επιτευχθεί τον Ιούνιο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την αγορά, να αποκαταστήσουμε την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως. Όπως γνωρίζετε, τον Σεπτέμβριο η παραγωγή έφθασε τις 700 χιλιάδες βαρέλια, παρότι, που και εμείς και η Σαουδική Αραβία αυξήσαμε σημαντικά την παραγωγή» δήλωσε ο Νόβακ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ είχαν αποφασίσει από τον Ιούλιο να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου έως το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο εξαιτίας της αισθητής πτώσης της παραγωγής πετρελαίου σε μια σειρά χώρες του ΟΠΕΚ, ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε ακόμη. Την παραγωγή πετρελαίου αυξάνουν κυρίως, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Οκτώβριο του 2106 η Ρωσία παρήγαγε 11,247 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η παράγωγή πετρελαίου κυμάνθηκε περίπου στα 11,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αριθμός που σημαίνει ότι η Ρωσία αποκατέστησε τις ποσότητες που είχε μειώσει, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο της παραγωγής που είχε πετύχει πριν την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.

Loading