Από την 1η Ιανουαρίου 2027, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αντιμετωπίσουν διπλή φορολογία μέσω του νέου Αυτοδιοικητικού ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικαταστήσει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη φορολογική πολιτική.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οικονομική επιβάρυνση θα τριπλασιαστεί. Οι νέοι φόροι θα επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος, γεγονός που θα προκαλέσει αναστάτωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η εφαρμογή του νέου ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, οι οποίες θα επηρεάσουν την οικονομική τους κατάσταση.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της φορολογικής δικαιοσύνης. Ωστόσο, οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ήδη έντονες, καθώς φοβούνται ότι οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα νοικοκυριά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
