Αλ. Σαρρηγεωργίου: Διάλογος με την κυβέρνηση σε δυο άξονες για την ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης

Την μείωση της φορολογίας και την άρση αντικινήτρων, προκειμένου να ενισχυθεί η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία έχουν θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση οι ασφαλιστές.

propoli

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του 24ου Insurance & Reinsurance Meeting 2024 στην Ύδρα.

Ο πρόεδρος ανέφερε πως, για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ασφαλίσεις του κλάδου υγείας και να καταργηθεί ο φόρος του 15% που επιβάλλεται επί των ασφαλίστρων.

Επιπλέον, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την μείωση του πήχη των 2 εκατ. ευρώ, ετήσιο τζίρο, σε 1 εκατ ευρώ, για την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών, όπως και την αύξηση της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κλιματικών κινδύνων.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου η ένωση υποστηρίζει την θέσπιση ενός πλαισίου που θα προβλέπει την ασφάλιση όλων των κατοικιών, ακόμη και των παλαιών, υπό ειδικό ασφαλιστικό σχήμα, καθώς ο κλάδος διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια, ώστε να καλύψει τον σχετικό κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της ασφάλισης και το πως αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ο πρόεδρος σημείωσε πως, «για τα πάντα υπάρχουν λύσεις, το κρίσιμο είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει να στηρίξει ένα τέτοιο μέτρο».

Ε.Π.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading