Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι μαζικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν προκαλέσει συρρίκνωση του παγκοσμίου εμπορίου και οδήγησαν σε απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας
Ακόμη θα υποχρεώσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναθεωρήσει επί τα χείρω τον επόμενο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΣύμφωνα με την ίδια, οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία προκάλεσαν ραγδαία συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με «βαθιά ύφεση» φέτος. Προειδοποίησε μάλιστα ότι μία χρεοκοπία της Ρωσίας δεν είναι πλέον «απίθανη».
Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν είχε κάποιο πρόγραμμα σε σχέση με τη Ρωσία στην παρούσα φάση και το γραφείο του στη Μόσχα δεν λειτουργεί. Τα μέλη του έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν υπήρξε συζήτηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ρωσίας στο ΔΝΤ.
Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Προσωρινή η αύξηση στις τιμές της βενζίνης και της ενέργειας
- Wall Street στο κόκκινο μετά την ένταση στο Ιράν και το ράλι σε πετρέλαιο και ομόλογα
- Υπόθεση υποκλοπών: ο Πόντας μιλά για μήνυση-σταθμό του στελέχους της ΕΥΠ
- Νέα κίνηση-«κλειδί» στη Μάντσεστερ Σίτι: ο Ιλιμάν Εντιαγιέ υπέγραψε για πέντε χρόνια
- Σοκ στο Ιράν: 4 νεκροί και 35 βαριά τραυματίες σε αμερικανικό πλήγμα στον νότο
- Φυσικό αέριο σε άνοδο: Στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών η τιμή στην Ευρώπη
![]()
