Οι δασμοί του Τραμπ επιβαρύνουν την βιομηχανία γάμων στις ΗΠΑ, οδηγώντας σε αυξήσεις τιμών νυφικών και προβλήματα στις μπουτίκ. Η επιβολή δασμών από τον Τραμπ προς την Κίνα έχει προκαλέσει σημαντική πίεση στη βιομηχανία γάμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τις μπουτίκ, τους σχεδιαστές νυφικών και τους μελλόνυμφους, δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί κεντρικό κόμβο για την κατασκευή νυφικών φορεμάτων και αξεσουάρ. Ήδη αρκετές γνωστές μάρκες, όπως η Mon Cheri και η Justin Alexander, έχουν εφαρμόσει δασμολογικές προσαυξήσεις, ενώ άλλες, όπως η David’s Bridal, εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής τους εκτός Κίνας.
Η National Bridal Retailers Association (NBRA), εκπροσωπώντας χιλιάδες μπουτίκ, έχει ξεκινήσει εκστρατεία επιστολών προς τους νομοθέτες, ζητώντας την εξαίρεση του τομέα από τους δασμούς. Το 90% των νυφικών κατασκευάζεται στην Κίνα, καθιστώντας τον τομέα ιδιαίτερα ευάλωτο στις δασμολογικές αυξήσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δασμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής νυφικών κατά περίπου 15%, επιβαρύνοντας σημαντικά τους προϋπολογισμούς των πελατών. Η Mon Cheri, για παράδειγμα, ανακοίνωσε αύξηση 39% στις δασμολογικές επιβαρύνσεις. Αυτές οι αλλαγές έχουν αναγκάσει πολλές μπουτίκ να προσαρμόσουν την παραγωγή τους και να περιορίσουν την εισαγωγή προϊόντων από την Κίνα.
Για τις νύφες, η αύξηση αυτή σημαίνει ότι ένα μέσο νυφικό, που κόστιζε 2.200 δολάρια, θα είναι πλέον 300 δολάρια πιο ακριβό, ενώ άλλες μάρκες όπως η Justin Alexander αναφέρουν αυξήσεις κατά 6% στα προϊόντα τους. Οι προοπτικές για τις μπουτίκ και τους σχεδιαστές παραμένουν αβέβαιες, ενώ οι ενέργειες της NBRA αποσκοπούν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του τομέα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr