Η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας προκαλεί πονοκέφαλο στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές σε άλλη πόλη, καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί και οι διαθέσιμες επιλογές είναι περιορισμένες.
Τα ενοίκια για φοιτητική στέγη έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, με τις τιμές να διαφέρουν ανά περιοχή, ενώ η ποιότητα των ακινήτων συχνά δεν ανταγωνίζεται τις υψηλές τιμές. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Κοσμάς Θεοδωρίδης, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η επάρκεια κατοικιών δεν συνδυάζεται με προσιτές τιμές.
Με την ανακοίνωση των βάσεων να πλησιάζει, οι φοιτητές καλούνται να βρουν στέγη σε πόλεις όπου τα διαθέσιμα διαμερίσματα μειώνονται και οι ενοικιάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι η ποιότητα των σπιτιών δεν ανταποκρίνεται στις τιμές, με πολλά να παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας, κυρίως σε κουζίνες και μπάνια.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι γονείς δεν πρέπει να απογοητεύουν τα παιδιά τους που ξεκινούν αυτή τη σημαντική φάση της ζωής τους. Για τις οικογένειες με μέσους μισθούς, οι τιμές στις γκαρσονιέρες και τα δυάρια γίνονται ολοένα και πιο απαγορευτικές.
Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε και τις πρακτικές που ακολουθούνται στο εξωτερικό, όπως η δημιουργία γραφείων στέγασης που συνεργάζονται με μεσίτες, κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τη διαδικασία στην Ελλάδα. Τέλος, η κυβέρνηση παρέχει αυξημένα φοιτητικά επιδόματα σε φοιτητές που επιλέγουν να συγκατοικήσουν, προσφέροντας οικονομικές λύσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
