Κινητοποίηση εργαζομένων ΛΑΡΚΟ-Δ. Κουτσούμπας: «Εδώ και τώρα πρέπει να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας η ΔΥΠΑ, που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της εταιρίας»

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους το πρωί της Παρασκευής «ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει ξανά τα προγράμματα ανεργίας, παρά τη δικαστική απόφαση που την δεσμεύει έως τις 18 Ιουνίου».

propoli

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, επίσης, συμμετείχαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη ομιλία:

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα. Μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται το έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Εδώ και τώρα πρέπει να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας η ΔΥΠΑ, ο πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τις υποσχέσεις που έδωσε στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους για να μείνουν στη δουλειά τους, για να βρεθεί βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ. Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η συνεχιζόμενη κοροϊδία. Αυτά τα φθηνά κόλπα να σταματήσουν. Να σταματήσει η εξαπάτηση των εργαζομένων. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις εδώ και τώρα. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου».

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Είναι πλέον γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση απέτυχε παταγωδώς. Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις των εργαζομένων, οι μόνες που πραγματικά οδηγούν σε βιώσιμη λύση, σε ανάπτυξη προς το συμφέρον των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας που είναι επιστημονικά επεξεργασμένες και έχουν προοπτική για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους, για τις περιοχές που ζούμε, για τα παιδιά μας τα ίδια, τις οικογένειές μας» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στην ομιλία του:

«Το ΚΚΕ είναι πάλι μαζί σας, είναι κοντά σας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό έτσι. Ξαναλέμε ότι πρέπει άμεσα να κατέβει η κοροϊδία της ΔΥΠΑ που θεωρεί απολυμένους τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του, να τηρήσει τις υποσχέσεις του, να συνεχίσει τον διάλογο για βιώσιμη λύση με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτό το “πάρε δώσε”, κάθε μήνα τι θα γίνει. Και βεβαίως, στη βάση και των δικαστικών αποφάσεων, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να τηρηθούν όλοι οι όροι από τα υπουργεία, από την κυβέρνηση. Δεν έχει καμία δουλειά να είναι αναρτημένη αυτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Την καταγγέλλουμε! Είναι κουρελόχαρτο! Θα πρέπει να κατέβει εδώ και τώρα! Αυτή πρέπει να είναι και η υπόσχεση του υπουργείου σε λίγη ώρα που θα έχει συνάντηση με το Σωματείο γιατί αυτά μας λένε. Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με του υπουργούς, με τους γενικούς γραμματείς και όλοι μας λένε “Μην ανησυχείτε”. Το “μην ανησυχείτε” πρέπει να εκφραστεί και με συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Τέρμα οι κοροϊδίες! Καλή δύναμη συνεχίζουμε».

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στους οποίους μετέφεραν την απαίτησή τους «να κατέβει άμεσα η πλατφόρμα των προγραμμάτων ανεργίας που τους χαρακτηρίζει άνεργους απολυμένους και να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

Απέσπασαν τη δέσμευση ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα έχουν συνάντηση με τη νέα υπουργό Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους και οι συνάδελφοι τους από τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού, όπως υπογράμμισαν, για την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία ενάντια στις απολύσεις τους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

«Μεταφέραμε το αίτημα να κατέβει η πλατφόρμα (σ.σ. της ΔΥΠΑ) και να διασφαλιστεί η παραμονή μας μέσα στη ΛΑΡΚΟ» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μετά τη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Δίνουμε μια μάχη» επεσήμανε και κάλεσε σε ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης στην Ευελπίδων.

«Υπερασπιστές και συνήγοροι είμαστε οι ίδιοι και η αλληλεγγύη της εργατιάς που την ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για τη δύναμη που μας δίνει. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε» τόνισε.

Γ.Μ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading