Ν. Χαρδαλιάς: Στρατηγική επιλογή μας την επόμενη πενταετία η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων

«Για την Περιφέρεια Αττικής καθίσταται στρατηγική επιλογή η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς με αυτό τον τρόπο απαντάμε στη διττή πρόκληση της εποχής μας: Τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας «Collision Tech Conference 2024», που διεξάγεται στο Τορόντο.

propoli

Η έκθεση στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής με δικό της περίπτερο είναι από τις μεγαλύτερες στον τομέα της νεοφιούς επιχειρηματικότητας και την προβολή των start-ups επιχειρήσεων. Ο κ. Χαρδαλιας συναντήθηκε με δεκάδες εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων που είτε σχεδιάζουν να επενδύσουν το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα, είτε προέρχονται από τη χώρα μας.

Όπως τονίζει «βρισκόμαστε στην έκθεση «Collision Tech Conference 2024» μαζί με το ΕΒΕΑ, έναν από τους πιο δυναμικούς μας εταίρους, για να προσφέρουμε σε Έλληνες startuppers τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου και να προωθήσουν τη δουλειά τους στη διεθνή αγορά. Ως Περιφερειακή Αρχή στόχος μας είναι την επόμενη 5ετία, να δώσουμε έμφαση στις αναπτυσσόμενες και καινοτόμες νεοφυείς επιχειρηματικές ιδέες καθώς επίσης και στην καταγραφή ενός «οδικού χάρτη» επενδύσεων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα. Θέλουμε να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους. Με βάση τη γνώση και την καινοτομία, οι νέοι επιχειρηματίες θα κληθούν ν’ αναπτύξουν τη δυναμική τους, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και στηρίζοντας παράλληλα την αλληλέγγυα οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν. Μεθοδικά και συστηματικά, μαζί με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ανοίγουμε τον δρόμο για μια βιώσιμη, «έξυπνη», δημιουργική Αττική ευημερίας και ανάπτυξης για όλους».

Στο Τορόντο, ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας είχε θεματικές συναντήσεις με σημαντικούς tour operators και διεθνή media shops, όπου ανέδειξε το μοναδικό πολιτιστικό και τουριστικό αποτύπωμα της Αττικής, που αποτελεί άλλωστε και το βασικό συγκριτικό της πλεονέκτημα για το οποίο την επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η ειδική ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής σε δεκάδες tour operators και travelagents του Καναδά που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το προξενείο του Τορόντο και την βοήθεια του Εμπορικού Ακόλουθου Διονύση Πρωτοπαππά. Στη 43 σελίδων παρουσίαση αναλύθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα της Αττικής, καθώς και η στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της νέας Περιφερειακής Αρχής για τα επόμενα χρόνια, σε μία συνάντηση με συμμετέχοντες υψηλού τουριστικού επιπέδου και ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε και με τη δήμαρχο του Τορόντο Olivia Chow, όπου αναζητήθηκαν κοινά πεδία δράσης και συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς μεταξύ του Μητροπολιτικού Τορόντο και της Μητροπολιτικής Αττικής. Μάλιστα ο περιφερειάρχης προσκάλεσε την κ. Chow να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading