ΟΟΣΑ: Εύσημα στην Ελλάδα για το άνοιγμα της οικονομίας στις επιχειρήσεις

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δίνει εύσημα στην Ελλάδα σχετικά με τα βήματα που έχει κάνει σε ό,τι αφορά το πόσο ελκυστική και προσβάσιμη είναι η οικονομία για τις επιχειρήσεις.

Ο ΟΟΣΑ εξηγεί πως η Ελλάδα έχει πετύχει βελτιώσεις και στο πόσο εύκολα εισέρχονται και αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις στην οικονομία της, αλλά και στο κατά πόσο συμμετέχει το κράτος σε αυτή.

propoli

Η Ελλάδα έως το 2018 βρισκόταν σταθερά πολύ χαμηλότερα από τους μέσους όρους του οργανισμού, αλλά εφαρμόζοντας ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων έκτοτε κατάφερε να προσεγγίσει τα απαιτούμενα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα αδύναμη σημεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως υπάρχουν ελλείψεις στο πλαίσιο που περιβάλλει ρυθμιστικά τις υπηρεσίες και το εμπόριο καθώς «ορθώνει» εμπόδια στον ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς την Ελλάδα να διορθώσει τις νομικές ατέλειες καθώς και τα μη δασμολογικά αναχώματα στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο.

Παράλληλα, προτείνει την ακόμα μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της διοίκησης των δημόσιων επιχειρήσεων με τις πρακτικές του ΟΟΣΑ που αποσκοπούν στο να εξασφαλιστούν οι ίδιοι όροι ανταγωνισμού με τον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: Μεταρρύθμιση σημαίνει εκσυγχρονισμός του κράτους και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

Loading