Πιστωτικές Κάρτες: Ριζικές αλλαγές το 2024 – Tι πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος εποχής για τις πιστωτικές κάρτες στην μορφή που τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα – Καμία χρεωστική ή πιστωτική κάρτα δεν θα έχει μαγνητική ταινία – Έμφαση στις νέες τεχνολογίες τσιπ και δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η Mastercard φαίνεται πως θέλει να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την τεχνολογία των πιστωτικών καρτών και τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε.

propoli

Ο Ajay Bhalla, πρόεδρος της επιχείρησης κυβερνοχώρου και πληροφοριών της Mastercard δήλωσε σχετικά:

Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε πλήρως αυτές τις καλύτερες δυνατότητες στην κατηγορία, οι οποίες διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να πληρώσουν απλά, γρήγορα και με ψυχραιμία. Αυτό που είναι καλύτερο για τους καταναλωτές είναι αυτό που είναι καλύτερο για όλους στο οικοσύστημα.”

Η τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα 60s και ήταν από τις πρώτες δικλείδες ασφαλείας για τις συναλλαγές των χρηστών, η εταιρία όμως την θεωρεί πλέον παρωχημένη και ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει με την χρήση βιομετρικών στοιχείων του κατόχου.

Συγκεκριμένα, η νέα τεχνολογία θα αποτελεί έναν συνδυασμό δακτυλικών αποπτυμάτων και τεχνολογίας τσιπ που θα επιτρέπει την επαλήθευση του χρήστη.

Μάλιστα η χρήση μαγνητικής ταινίας θα καταργηθεί εξ ολοκλήρου μέχρι το 2033. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης είναι πως στις ΗΠΑ η τεχνολογία στις κάρτες με chip είναι πιο πίσω, και έτσι το σχέδιο θα εφαρμοστεί από το 2027. Ο στόχος είναι από το 2029 κι έπειτα, να μην κατασκευάζει και κυκλοφορεί καμία κάρτα με μαγνητική ταινία

Η Mastercard τονίζει πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ολοκληρώθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο παραπάνω (από το 2020) ανέπαφες συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Εφορία: “Βαρύς” Σεπτέμβρης για 1,7 εκατ. φορολογουμένους

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading