Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1312 δολ. από το επίπεδο των 1,1325 δολ. που άνοιξε η αγορά
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων καθώς η Ε.Ε. ετοιμάζεται σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, να επιβάλει ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων στις εξαγωγές, εάν τα ρωσικά στρατεύματα μετακινηθούν πέρα από τις ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται υπό την υποστήριξη των αυτονομιστών.
Ψύχραιμη πάντως είναι και η αντίδραση της αγοράς χρήματος καθώς τα επιτόκια δεν κινήθηκαν ανοδικά. Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 79 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,62% από 2,57% χθες έναντι 0,24% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,38% από 2,31% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1312 δολ. από το επίπεδο των 1,1325 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1344 δολ.
Δείτε επίσης: Euroferry Olympia: Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε μέσα στο γκαράζ
- Σημαντική μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Ενίσχυση για την ΑΕΚ με Μαρσιάλ στην Τούμπα
- Ισπανία: Ιστορικό ρεκόρ τουριστών το πρώτο τρίμηνο του έτους
- Αναμόρφωση μέτρων για την ανηλικότητα: Στη θέση των φυλακών ήπια προγράμματα
- Αυστραλία: Πατέρας και γιος ρίχνονται σε επικίνδυνη διάσωση λευκού καρχαρία