ΒΟΑΚ: Ενίσχυση της ασφάλειας και ανάπτυξης με την υπογραφή της σύμβασης Χανιά – Ηράκλειο

ΒΟΑΚ: Ενίσχυση της ασφάλειας και ανάπτυξης με την υπογραφή της σύμβασης Χανιά – Ηράκλειο

Ανακοίνωση για την υπογραφή σύμβασης ΒΟΑΚ ΧανιάΗράκλειο, αναπτυξιακό έργο που θα βελτιώσει την ασφάλεια και τις υποδομές. Η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της Βόρειας Κρήτης. Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε πολλά χρόνια λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων και της απώλειας ανθρώπινων ζωών στο παλαιό οδικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή, η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι ο ανάδοχος της μεγαλύτερης διαδρομής του έργου, αναμένεται να γίνει σε ειδική τελετή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο 9 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί.

Η διαδρομή ΧανιάΗράκλειο, μήκους 157 χλμ., περιλαμβάνει σημαντικές υποδομές όπως η κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, 26 σηράγγων, και 20 νέων ανισόπεδων κόμβων, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση αυτού του έργου από το 2017, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την Κρήτη.

Η δέσμευση 427 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κρίσιμη για την πρόοδο του έργου, το οποίο αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις στην ωρίμανσή του. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιθεώρησε πρόσφατα τα εργοτάξια του ΒΟΑΚ και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών.

Οι υπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταχιάος δήλωσαν ότι η κατασκευή προχωρά ταχύτατα και αναμένεται να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής και τις μεταφορές των κατοίκων της Κρήτης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play