Συναρπαστικό βίντεο με μωρά πιγκουίνους να κάνουν την πρώτη τους βουτιά από ύψος 15 μέτρων

«Ένας ένας άρχισαν να πηδούν από αυτόν τον βράχο για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό».

Δεκάδες μωρά πιγκουίνοι έπεσαν με γενναιότητα από έναν τεράστιο βράχο ύψους 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, δείχνουν μοναδικά νέα πλάνα.

propoli

Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας του National Geographic, Bertie Gregory, πέρασε ένα δίμηνο παρακολουθώντας το κοπάδι των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στη χερσόνησο της Ανταρκτικής, όταν απαθανάτισε τη συμπεριφορά των νεοσσών που δεν είχε ξαναδεί στην κάμερα, είπε στο «Good Morning America. ”

«Λέγεται πέταγμα, όταν κάνουν το πρώτο τους μπάνιο», είπε. «Κανονικά πηδούν από τον θαλάσσιο πάγο, ο οποίος έχει ύψος περίπου μισό μέτρο. Παρατηρούσαμε ότι οι νεοσσοί περνούσαν σε διαφορετικό μέρος. Έτσι ανέβασα το drone, το πέταξα εκεί για να δω τι συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι στοιβάζονταν στην άκρη ενός τεράστιου βράχου πάγου ύψους 15 μέτρων», συνέχισε.

«Ένας ένας άρχισαν να πηδούν από αυτόν τον βράχο για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό».

Το ήξερες αυτό για τα πιγκουινάκια;

  • Με το που γεννάει το αβγό το θηλυκό, το αφήνει στο αρσενικό να το προσέχει και το θηλυκό φεύγει για να βρει τροφή. Κάθε πιγκουίνος γεννάει 1 το πολύ 2 αβγά τη φορά.
  • Όταν το θηλυκό γυρίσει από την αναζήτηση τροφής (που μπορεί να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες), είναι η σειρά του αρσενικού να αναζητήσει τροφή και μένει το θηλυκό να προσέχει τη φωλιά και το αβγό.
  • Με το που βγαίνει από το αβγό το πιγκουινάκι αρχίζει αμέσως και φωνάζει έτσι ώστε οι γονείς του να μάθουν τη φωνή του και να την αναγνωρίζουν.
  • Όταν το πιγκουινάκι δυναμώσει αρκετά και οι δυο γονείς φεύγουν ταυτόχρονα για να βρουν τροφή στον ωκεανό. Τα πιγκουινάκια τα αφήνουν μόνα τους σε ομάδες. Όταν γυρίζουν οι γονείς με το φαγητό αναγνωρίζουν ποιο είναι το παιδί τους από τη φωνή και το ταΐζουν.

Loading