(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το Μαξίμου αποκηρύσσει τον ανασχηματισμό αλλά…

Απέχουμε μόλις 38 μέρες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και το σενάριο περί ανασχηματισμού μετά τις κάλπες καλά κρατεί. Απ’ ότι μαθαίνω βέβαια, από το Μέγαρο Μαξίμου το αποκηρύσσουν, ωστόσο καλό είναι να κρατάμε και μια πισινή.

Είναι γνωστό ότι στην κυβέρνηση έχουν θέσει ως στόχο το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών, και αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει το «τυράκι» του ανασχηματισμού για να έχει τους βουλευτές του σε εγρήγορση.

propoli

Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει από τους πρωτοκλασσάτους βουλευτές του να τρέξουν ενόψει ευρωεκλογών, κι όταν την επόμενη μέρα κάνει ταμείο θα δει ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στον επόμενο ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός αναζητεί ακόμη τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Τσιόδρα ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλετής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώτο λόγο έχει ο σημερινός αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Χρήστος Ζωγράφος, ο οποίος είναι κοντά στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επίσης ψάχνει και τον «αντί – Δημητριάδη» μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ένα πρόσωπο το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Loading