Απαισιοδοξία Κουβέλη για τους έλληνες στρατιωτικούς

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για αίσια κατάληξη του θέματος με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς είναι ο Φώτης Κουβέλης.

propoli

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης μιλώντας στα «ΝΕΑ» αναφέρθηκε εκτενώς στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τσίπρα την επομένη της επανεκλογής του πρώτου στην προεδρία της Τουρκίας.

«Δεν περιμένω αλλαγές στη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας και περιμένω να συνεχιστεί η στρατηγική έντασης.

Ο πρώτος λόγος αφορά το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της ένταξης σε επίπεδο πρατικής απο την πλευρά της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα. Ηταν απόλυτα ενταγμένες σε ένα στρατηγικό στόχο της Τουρκίας; Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει – έτσι θεωρεί – θέματα που υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια απο τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει την χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και όποιο άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και προεκλογικά και θα συνεργαστεί και μετεκλογικά, με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής σκηνής. Τους γκρίζους λύκους.»

«Θα το δούμε στο μέλλον»

Καμία πρόβλεψη για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορεί να κάνει ο κ. Κουβέλης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αόριστη απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα.

«Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές».

 

 

Loading