INTIME

Γεννηματά για Σημίτη: «Με τη λάσπη θα μείνουν»

Συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη στο γραφείο του στη Βουλή είχε τη Δευτέρα (19/11) η Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

propoli

Μετά το πέρας αυτής, ούτε ο πρώην πρωθυπουργούς, ούτε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ενώπιον των δημοσιογράφων η κ. Γεννηματά, ήταν «Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους».

Ο κ. Σημίτης, από την πλευρά του, κατά την είσοδο της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στο γραφείο του, είπε: «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα».

Νέο «βρώμικο ’89» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο ενημερωτικό σημείωμα (non paper) που εστάλη νωρίτερα στα ΜΜΕ και το οποίο κάνει λόγο για νέο «βρώμικο ‘89’». Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτό:

«Η Φώφη Γεννηματά κατ’ επανάληψη σε όλους τους τόνους και με όλους τους δυνατούς τρόπους έχει διατυπώσει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τη θέση μας

 • Όλα στο φως
 • Οι ένοχοι όπου κι αν βρίσκονται να πληρώσουν
 • Η Δικαιοσύνη απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να επιτελέσει το έργο της. Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και αντικειμενική, τυφλή και όχι μονόφθαλμη.
 • Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάναμε με αποφασιστικότητα και ευθυκρισία την πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Ας την κάνουν κι αυτοί που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σπιλώσουν το χώρο μας.
 • Δεν θα δεχθούμε ποτέ την σπίλωση, δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί της παράταξης μας.

Το να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική αντίληψη και  ολοκληρωτική μεθοδολογία.

Εμείς υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά και αδιάλλακτα την τιμή και την υπόληψη  των εκατοντάδων  χιλιάδων  μελών και στελεχών  της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν τα πάντα για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες . Και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.  Για αυτή την προσφορά στην πατρίδα των εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών της παράταξης, αναλογεί μόνον τιμή και περηφάνια. Κανείς δεν θα ρίξει, ατιμώρητα,  στα σκυλιά της συκοφαντίας, την προσφορά μιας ιστορικής παράταξης.

Με το “βρώμικο ‘89” και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν  από τον πολιτικό χάρτη.

Η αλήθεια, όμως, έλαμψε. Η Δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε. Η πολιτική σκευωρία έπεσε στο κενό. Και ο Ανδρέας με τη δύναμη του λαού γύρισε στην εξουσία με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο. Δεν τα κατάφεραν .

Και σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε.

Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες  και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά  τους σχέδια.

Έκαναν το μεγάλο λάθος. Αποκάλυψαν τις κυνικές τους επιδιώξεις και τα κίνητρα που τους υποκινούν. Ο ίδιος ο  Α. Τσίπρας  δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές  του  Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς την Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του.

Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή . Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ , τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ  του Διαδικτύου, αναλαμβάνουν την διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οδηγός της δράσης του συστήματος των υπογείων είναι το «δόγμα Γκαίμπελς». Ο Γκαίμπελς, πνευματικός πατέρας αυτών των μεθόδων, είχε επισημάνει ότι «το μέγεθος του ψέμματος δημιουργεί ένα σπέρμα αλήθειας». Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι απλό:  «Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος, κάτι θα μείνει.».

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας  έχει αποτύχει σε όλα στην διακυβέρνηση του. Και αυτή η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς. Όπως επείγονται να συγκαλύψουν, μια αλυσίδα από υποθέσεις, που οφείλουν να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη και αφορούν στην διακυβέρνηση και την ευθύνη του κ. Τσίπρα.

Αλήθεια που ήταν ο Πρωθυπουργός;
 • στο σκάνδαλο με τα “βοσκοτόπια” και τη σκανδαλώδη κατάτμηση της εργολαβίας της “Ολυμπίας Οδού”
 • στο σκάνδαλο του Θριάσιου Πεδίου
 • στην αμαρτωλή σύμβαση του “Ελ. Βενιζέλος”(ακολουθούν το δρόμο που άνοιξε η ΝΔ στο παρελθόν)
 • στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ
 • στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής
 • στις δεκάδες διατάξεις σε νομοσχέδια και τροπολογίες για χαριστικές πράξεις απέναντι σε επιχειρηματίες
 • στην υπόθεση του Υπ. Άμυνας για τα όπλα στον Περσικό, τις ομολογημένες σχέσεις με τους μεσάζοντες

Στην επιμονή να μην ανοίγει το φάκελο των πραγματικών ευθυνών για την περίοδο της Κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 που έφερε την κρίση και , βεβαίως, την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015-2018 που την εξακόντισε στα ύψη. Περίοδοι κατά τις οποίες δεκάδες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου κυριολεκτικά βοούν.

Για να φθάσουμε στην κορύφωση του δράματος. Στο Υπ. Συμβούλιο όπου ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες από Υπουργούς, ότι χρηματίζεται η Κυβέρνηση από τον κ. Σόρος.

Αντί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να στείλει τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη, σφυρίζει αδιάφορα. Σφυρίζει αδιάφορα για τη χαμένη τιμή του δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος» του αριστεροδεξιού μορφώματος που κυβερνά τον τόπο.

Οι μάσκες έπεσαν οριστικά και  για τον κ. Μητσοτάκη και για την  ΝΔ. Παρακολουθούν αμήχανοι, αν όχι ικανοποιημένοι, να εξελίσσεται το πολιτικό σχέδιο της σκανδαλολογίας του κ. Τσίπρα πιστεύοντας από τη μεριά τους ότι θα προσκομίσουν εκλογικά οφέλη. Εξ άλλου δεν ξεχνάμε ότι  αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου εγχειρήματος κατά της δημοκρατικής παράταξης. Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τις επιλεκτικές σχέσεις του «νεο- καραμανλισμού» και τη σύμπραξη  του με τα κυβερνητικά σχέδια. Και γι’ αυτούς η ιστορία φαίνεται ότι δεν έχει διδάγματα.

Ο κάθε πολίτης σ’ αυτό τον τόπο μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει:

Ποιος νομοθέτησε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς που επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να στέλνει φυλακή τους επίορκους και ποιοι εναντιώθηκαν σ’ αυτό.

Ποιος και με μόνη την εικαζόμενη πραγματική ή μη ενοχή απέπεμψε τα στελέχη από την παράταξη και ποιοι προστατεύουν κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες.

Ποιος άνοιξε τα κομματικά ταμεία του στον εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο σε καθεστώς διαφάνειας και ποιοι κρατούν τα δικά τους ερμητικά κλειστά. Γιατί από τον έλεγχο των δανείων των κομμάτων εξαιρείται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος ζητά πραγματική αξιολόγηση των αιτίων που οδήγησαν στην κρίση για τη μετά την ΟΝΕ περίοδο και ποιοι κρύβουν πεισματικά τις πιο σκανδαλώδεις υποθέσεις της ίδιας περιόδου κάτω από το χαλί.

Ποιος υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη και ποιοι προστατεύουν κυκλώματα και υπόγειες διαδρομές που την εμπλέκουν στα πολιτικά  τους παιχνίδια.

Όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ‘89» με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν.

Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση. Κατανοούν  ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.  Δεν διστάζει να διαλύσει το παν, μήπως και διασώσει κάποιο εκλογικό ποσοστό επιβίωσης. Ο αποτυχημένος σε όλα πρωθυπουργός, τελειώνει την παράσταση του, επιχειρώντας να κάψει και τους θεσμούς, όπως έκαψε την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και τις ζωές των ελλήνων πολιτών.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν όμως επίγνωση  ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας στη χώρα. Η προσπάθεια να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ευρώ, του Ελσίνκι, των μεγάλων έργων θα γίνει μπούμερανγκ. Όπως απέτυχαν να αμαυρώσουν τη δεκαετία του ‘80, το ίδιο θα αποτύχουν για όλες τις περιόδους διακυβέρνησης και προσφοράς του ΠαΣοΚ. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται.

Το σχέδιο να πλήξουν, να σπιλώσουν και να διαλύσουν τη δημοκρατική παράταξη δεν θα περάσει.

Το σχέδιο τους να διαλύσουν την χώρα, το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν θα περάσει..

Την Δημοκρατική Παράταξη θα την βρουν ξανά μπροστά τους.

Τον Ελληνικό Λαό θα βρουν ξανά μπροστά τους!».

Loading