«Δε σεβάστηκαν την αγωνία και την απόγνωση 2,5 εκατ. συνταξιούχων»

Για «αδιαφορία απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς» και «πάνω από όλα» για έλλειψη σεβασμού στην «αγωνία και την απόγνωση των 2,5 εκατ. συνταξιούχων, που περιμένουν μάταια να ενημερωθούν για τις νέες, επώδυνες, ήδη νομοθετημένες περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις συντάξεις τους» κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου δεν τήρησε την προθεσμία των 25 ημερών που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για να απαντήσει στη σχετική ερώτηση 46 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

propoli

Η δήλωση του Γιάννη Βρούτση

«Σήμερα το μεσημέρι, 1.6.2018, εξέπνευσε η προθεσμία των 25 ημερών που προβλέπεται από το άρθρο 126 του Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου το υπουργείο Εργασίας –η υπουργός κα Αχτσιόγλου– όφειλε να απαντήσει στην Ερώτηση που κατέθεσαν (Α.Π. 5745/7.5.2018) οι 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ερώτηση αφορούσε το ύψος και το πλήθος των επικείμενων μεγάλων μειώσεων –σε κύριες και επικουρικές συντάξεις– λόγω της εξάλειψης της προσωπικής διαφοράς (Ν.4387/2016-Κατρούγκαλου και Ν.4472/2017-Αχτσιόγλου).

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, για ακόμη μια φορά, έδειξαν αδιαφορία απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, στον Κανονισμό της Βουλής και στους 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα όμως, δεν σεβάστηκαν την αγωνία και την απόγνωση των 2,5 εκατ. συνταξιούχων, που περιμένουν μάταια να ενημερωθούν για τις νέες, επώδυνες, ήδη νομοθετημένες περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις συντάξεις τους.

Η κυβέρνηση, είτε από αναλγησία είτε από πανικό, αποκρύπτει συνειδητά από τους συνταξιούχους τη σκληρή πραγματικότητα. Ότι με δική της ευθύνη οδήγησε σε 21 μειώσεις τις συντάξεις, απώλεια 1 έως 3 συντάξεων, μείωση 35% στις κύριες και 44% στις επικουρικές συντάξεις, σε σχέση με το 2014!».

Loading