Λεβέντης: Υπάρχει σχέδιο αποστασίας από την Ένωση Κεντρώων

«Ο Μητσοτάκης πρέπει πάση θυσία να βγάλει πεντακομματική Βουλή και εμπόδιο σε αυτό είναι η Ένωση Κεντρώων, το έκτο κόμμα, πολεμάνε να είναι έξω, κοιμάται με αυτόν τον εφιάλτη, το πιστεύω απόλυτα», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, σχολιάζοντας στην ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά, αλλά και σε άλλες που προηγήθηκαν.

propoli

«Σχέδιο αποστασιών δεν υπάρχει εδώ και καιρό; Εδώ και καιρό τώρα υπάρχει. Έχουν φύγει ήδη τρεις βουλευτές, ο Φωκάς είναι ο τέταρτος. Και καταλήγουν σε κόμματα διάφορα, δηλαδή ο Καρράς πήγε στη ΔΗΣΥ, η Μεγαλοοικονόμου ΣΥΡΙΖΑ και ο Κατσαντώνης Νέα Δημοκρατία. Έχουμε διάφορες προτιμήσεις της αποστασίας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Σχέδια προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη

Κληθείς να στοιχειοθετήσει τον ισχυρισμό του περί σχεδίου αποστασίας διευκρίνισε: «Δεν είπα ότι έχω στοιχεία. Είπα ποιος καίγεται για να γίνει η Βουλή πεντακομματική. Παντού, όταν οι εφημερίδες βγάζουν δημοσκοπήσεις, λένε εκτός Βουλής κι η Ένωση Κεντρώων, μας βάζουνε μαζί με τα άλλα κόμματα που αν γίνει αναγωγή πάμε στο 3,60-4%.

Κάνουν ατιμία, την Ένωση Κεντρώων προσπαθούν δηλαδή να την εξομοιώσουν με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, που μένουν εκτός, όντως. Υπάρχει σχέδιο λοιπόν των εφημερίδων -κυρίως της ΝΔ- για να γίνει πεντακομματική η Βουλή, ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη.

Εγώ δεν είπα ότι γνωρίζω ότι ο Μητσοτάκης παίρνει τους βουλευτές, θα δούμε πού θα πάει ο Φωκάς και από εκεί θα κρίνουμε».

“Νομίζετε ότι φεύγοντας τους βουλευτές μου παίρνουν ψήφους”

«Προσπαθούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα να εξοντώσουν τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπουλου, τα αριστερά κόμματα προσπαθεί να τα εξοντώσει ο Τσίπρας, ο δε Μητσοτάκης προσπαθεί να απορροφήσει Ποτάμια, τη Χρυσή Αυγή να την πάει στη μέση, προσπαθεί να απορροφήσει τα συγγενικά του κόμματα. Δεν πιάνει όμως την Ένωση Κεντρώων αυτό το σχέδιο. Νομίζετε ότι φεύγοντας βουλευτές μού παίρνουν ψήφους;

Αυτοί οι βουλευτές που είναι εκλεγμένοι με μένα είναι με λίστα. Δεν φέρανε τίποτε, ήταν άσημοι, άγνωστοι, κοιμηθήκανε απλοί πολίτες και ξύπνησαν βουλευτές, δεν είναι ότι ήταν μεγάλοι παράγοντες πολιτικοί και μου φέρανε χίλιες ψήφους, δυο χιλιάδες όπως συμβαίνει σε άλλα κόμματα, που ήταν τέως βουλευτές […]

Εγώ έβαλα εννιά άσημους προσπαθώντας να αιμοδοτήσω με νέο αίμα τη Βουλή. Κι εκεί που πίστευα ότι αυτοί θα είναι πιστοί και τίμιοι στον αγώνα που κάνει η Ένωση Κεντρώων, βλέπω ότι είναι ευάλωτοι στο δέλεαρ της αποστασίας. Θα προσέξουμε τους συνδυασμούς πολύ περισσότερο για να μη συμβούν τα φαινόμενα αυτά και θα στραφούμε στον λαό να εξηγήσουμε τι συμβαίνει», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Διευκρίνισε δε ότι ζήτησε τη βουλευτική έδρα από όλους τους βουλευτές που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. «Η Κατριβάνου και ο Σακελλαρίδης, εάν δεν έδιναν τις έδρες, ο Τσίπρας θα είχε πέσει εδώ και δύο χρόνια, έδωσαν τις έδρες, δείξανε εντιμότητα, σε μένα φέρθηκαν ανέντιμα, τι να κάνω;

Δεν ανησυχώ και μόνος μου να μείνω, δηλώνω ότι εμπιστεύομαι τους πολίτες ότι θα διπλασιάσουν το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Loading