Με αποχή από τη Βουλή απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι «η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής» και  αποχωρεί από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, «διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή».

propoli

Στην ανάρτητή του ο κ. Αυγενάκης καλεί την κυβέρνηση να δείξει τον «στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς» φεύγοντας, ενώ ασκεί κριτική για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα» να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνει πως δεν έχουν συνειδητοποιήσει «το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες».

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

​«Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς»

Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 ημέρες επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών.

Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε ήδη από χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα δείχνει από μόνο του ό,τι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς».

 

Loading