ΝΔ: «Ο κ. Τσιπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, αλλά κόβει τη 12η»

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η ΝΔ τα μέτρα που ανακοίνωσαν από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

propoli

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή» τονίζει αρχικά η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας πως «τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία».

Όσον αφορά τις παροχές, η ΝΔ σημειώνει ότι «προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα».

«Χτυπάει» τον Αλέξη Τσίπρα στο αφορολόγητο

Η ΝΔ, εξάλλου, κάνει ειδική μνεία στο αφορολόγητο, για το οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισηγηθεί την ακύρωση της μείωσής του.

«Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια, όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους», αναφέρει σχετικά.

Τέλος, τις παροχές του 2020 τις χαρακτηρίζει ως «ανάξιες σχολιασμού», αφού όπως λέει, «όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα».

Loading