INTIME

Φ. Γεννηματά: «Ωμός εκβιασμός το δίλημμα Μητσοτάκη»

Το Κίνημα Αλλαγής «είναι δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας και δεν θέλει να μπει η χώρα σε μία περίοδο αστάθειας» δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείσα σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει την επομένη των εκλογών.

propoli

«Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες και αλλεπάλληλες εκλογές. Εμείς θα στηρίξουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή. Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας να συμμετέχει σε κυβέρνηση, αν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, αν τα κόμματα έχουν κοντινές διαφορές, αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να υπάρξει συμμαχία με προοδευτικό πρόσημο» είπε μιλώντας στον Ant1.

«Εμείς θα είμαστε δύναμη ομαλότητας»

Όπως διευκρίνισε, «η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ισχυρή με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συμμαχία», αλλά «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έδειξε ότι πάμε εκεί». Επομένως, τόνισε, «αν αυτό δεν επιτευχθεί και τελικώς δεν υπάρξει αυτοδυναμία, εμείς θα είμαστε δύναμη ομαλότητας και υπευθυνότητας και να στηρίξουμε στα τρία πράγματα, όπως και σε προοδευτικά νομοσχέδια».

«Το έχω ξεκαθαρίσει, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μιλάμε για αλλαγή των ποσοστών μας για να συμμετέχουμε ισότιμα. Εμείς συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί δεν γινόμαστε» ξεκαθάρισε.

Η επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ωμό εκβιασμό με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτησή του. «Για την απλή αναλογική και για τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, να πουν ολόκληρη την αλήθεια. Για να μην γίνουν ποτέ οι εκλογές με απλή αναλογική, απαιτούνται 200 βουλευτές. Αλλιώς, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι η αυτοδυναμία του δεν αρκεί, ούτε για τη συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται 180 βουλευτές για τα κρίσιμα άρθρα. Εγώ εντυπωσιάζομαι από στάση του κ. Μητσοτάκη, που λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. Αυτή δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Είμαι ωμός εκβιασμός» είπε.

«Επί Καραμανλή αυξήθηκε το χρέος και τα ελλείμματα»

Διερωτήθηκε παράλληλα πώς «είναι δυνατόν να θέτει στον ελληνικό λαό έναν τέτοιο ωμό εκβιασμό, όταν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα». Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάνει κάτι τέτοιο η Ν.Δ. σημειώνοντας ότι «το 2012 έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία στήριξαν 200 βουλευτές» και «πήγε και τη χώρα δύο φορές σε εκλογές». «Όλοι αυτοί που κατηγορούν εμένα, όλοι αυτοί τα έχουν κάνει στην πράξη. ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, ενώ οι κυβερνήσεις είχαν μεγάλη στήριξη και δεν νομιμοποιούνται να μας κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι δεν γίνεται να μην μιλάει κανείς για το γεγονός ότι «επί Καραμανλή αυξήθηκε το χρέος και τα ελλείμματα».

«Δεν γίνεται να μην κάνει αυτοκριτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν δεν κάνεις αυτοκριτική σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος να ξανακάνεις τα ίδια λάθη. Λέει ο κ. Μητσοτάκης οριζόντιες φοροαπαλλαγές και ότι αυτό θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο. Καμία μείωση των φόρων οριζόντια από μόνη της δεν θα φέρει ανάπτυξη. Το έκανε το 2006 η Ν.Δ. και απλά αυξήθηκαν τα κέρδη κάποιων. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα και αλλαγή του ρόλου για το υπερταμείο» είπε.

 

Loading