14ο Συνέδριο ΝΔ-Γ. Γεραπετρίτης: Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους

«Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους. Βλέπουμε τους νέους να αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Η αποστασιοποίηση οφείλεται και επειδή αισθάνονται απομονωμένοι και επειδή η πολιτική δεν λογοδοτεί. Αυτό προσπαθούμε να το ανατρέψουμε, όχι πάντοτε με επιτυχία», τόνισε μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις και αλλαγές που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως η πατρική άδεια, η δυνατότητα η εργασία να γίνεται εξ’ αποστάσεως και ευέλικτα.
«Θα μπορέσω να στήσω μία καινούργια δουλειά στην πατρίδα μου; Σε αυτό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Φέραμε την πολιτική του πρώτου ενσήμου. Δημιουργούνται συνθήκες για τις καινούργιες εταιρείες, οι οποίες χρηματοδοτούνται ώστε νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Για επτά έτη υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις για εκείνους οι οποίοι επαναπατρίζονται. Και βεβαίως παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον των νέων, όπως η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000 ευρώ. Για πρώτη φορά ένας ασφαλιστικός κουμπαράς», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

propoli

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Τα νέα παιδιά αποτελούν το νέο κεφαλαιο της χώρας. Δεν μπορώ να τους πω ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Είναι σημαντικό να διατηρούν υψηλές προσδοκίες και υψηλή κριτική από την κυβέρνηση. Να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Να είναι φιλόδοξοι. Θέλω από το βήμα αυτό να διαβεβαιώσω τη νέα γενιά ότι εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το σήμερα και όλες τις μελλοντικές γενιές, Οι νέοι δεν είναι μόνο για το αύριο, είναι και για το σήμερα».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Ο ελληνικός λαός δεν πείθεται από τα “Tsipronomics” και τις αλχημείες που μηχανεύεται

Loading